Γαλλικό καρέ: Το απόλυτο κοντό κούρεμα που θα αναβαθμίσει το στυλ σου - Σε τι πρόσωπα ταιριάζει & πως να κάνεις το styling (φωτό)

Πάρτε ιδέες για το πιο Trendy κούρεμα... 

Οι Γαλλίδες φημίζονται για τη φινέτσα και την κομψότητα τους και ένα από τα χαρακτηριστικά κουρέματα γι’ αυτές είναι το french bob. Το κοντό αυτό γαλλικό καρέ με το παριζιάνικο ύφος κερδίζει ολοένα και περισσότερες γυναίκες ξανά τα τελευταία χρόνια, οι οποίες το επιλέγουν για μια στυλάτη και trendy ανανέωση στο look τους.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα του 2021 με διαχρονική αξία που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα. Αρκεί βέβαια να βρείτε το κατάλληλο στυλ που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σας.

Μάλιστα για το κούρεμα αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχετε ίσια μαλλιά, καθώς δείχνει το ίδιο εντυπωσιακό και με σπαστά ή σγουρά.

Ποιο ακριβώς είναι το γαλλικό καρέ;

Η κλασσική του εκδοχή είναι το κοντό καρέ με μήκος μαλλιών μέχρι το σαγόνι ή λίγο πιο κοντό (μέχρι τα χείλη ή τα ζυγωματικά). Το τελείωμα του είναι ίσιο και αυστηρό, όπως το γνωστό blunt bob.

Συνδυάζεται συνήθως με ίσιες κλασικές αφέλειες που φτάνει στο ύψος των φρυδιών και χτενίζεται με ένα ελαφρύ γύρισμα προς τα μέσα στις άκρες του. Ορισμένες φορές μάλιστα διαθέτει και μικρές μύτες στις μπροστινές άκρες, έτσι ώστε τα μαλλιά να αγκαλιάζουν το πρόσωπο.

Γαλλικό καρέ - French bob (15)

Οι ρίζες του βρίσκονται στην δεκαετία του 1890, αλλά έγινε δημοφιλές και μεγάλο trend στα 1920’s. Το πιο χαρακτηριστικό retro παράδειγμα του french bob είναι η Brigitte Bardot.

Η επιστροφή όμως του κοντού γαλλικού καρέ στην κορυφή των γυναικείων κουρεμάτων, έφερε μαζί και κάποιες αλλαγές.

Πλέον έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό χαρακτήρα με πλούσιο όγκο και beach waves μαλλιά. Κάποιες φορές μάλιστα προστίθεται και ελαφρύ φιλάρισμα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ανάλαφρο και επιμελώς ατημέλητο.

Εξίσου όμως στυλάτη είναι και η παραλλαγή του ασύμμετρου γαλλικού καρέ με πιο κοντό το πίσω μέρος και πιο μακρύ το μπροστά, όπως επίσης και το κοντό καρέ με μύτες.

Κι αν οι ίσιες πυκνές αφέλειες δεν είναι του γούστου σας ή δεν σας πηγαίνουν, κανένα πρόβλημα. Το μοντέρνο french bob φέρνει εναλλακτικές και σε αυτό. Οι curtain bangs, η πλάγια φράντζα και η χωρίστρα στο πλάι είναι μόνο μερικές από τις νέες προτάσεις των hairstylists.

Ιδέες για κλασικό γαλλικό καρέ που αποπνέει κομψότητα

  • Κλασικό κοντό ίσιο γαλλικό καρέ μέχρι το σαγόνι με αφέλειες
    Κλασικό κοντό ίσιο γαλλικό καρέ μέχρι το σαγόνι με αφέλειες
  • French bob με ίσια μαλλιά
    French bob με ίσια μαλλιά
  • Γαλλικό καρέ με σπαστά μαλλιά και αφέλειες
    Γαλλικό καρέ με σπαστά μαλλιά και αφέλειες
  • French bob μέχρι τα χείλη με αφέλειες
    French bob μέχρι τα χείλη με αφέλειες
  • Γαλλικό καρέ σε σγουρά μαλλιά με πλάγιες αφέλειες
    Γαλλικό καρέ σε σγουρά μαλλιά με πλάγιες αφέλειες

Αν θέλετε να παραμείνετε στο κλασικό παλιό γαλλικό καρέ με την διαχρονική φινέτσα, τότε το blunt bob με αφέλειες στο ύψος του σαγονιού ή των χειλιών αποτελεί την απόλυτη επιλογή.

Κι αν σας απασχολεί το hairstyling, μην ανησυχείτε. Το συγκεκριμένο γυναικείο κούρεμα ταιριάζει σε ίσια, σπαστά, αλλά και σγουρά μαλλιά, πράγμα που σημαίνει πως απλά ένα στέγνωμα με το πιστολάκι είναι αρκετό για να αναδείξει το french bob σας με τον καλύτερο τρόπο αναφέρει το beautetinkyriaki.

Προτάσεις για πιο μοντέρνο french bob

  • Επιμελώς ατημέλητο γαλλικό καρέ
    Επιμελώς ατημέλητο γαλλικό καρέ
  • Μοντέρνο γαλλικό καρέ με χωρίστρα στη μέση
    Μοντέρνο γαλλικό καρέ με χωρίστρα στη μέση
  • Ασύμμετρο ίσιο γαλλικό καρέ με αφέλειες
    Ασύμμετρο ίσιο γαλλικό καρέ με αφέλειες
  • Ανέμελο γαλλικό καρέ με χωρίστρα στη μέση
    Ανέμελο γαλλικό καρέ με χωρίστρα στη μέση
  • Beachy waves french bob με αφέλειες
    Beachy waves french bob με αφέλειες
  • Φιλαριστό french bob με πλάγια φράντζα
    Φιλαριστό french bob με πλάγια φράντζα
  • Κοντό γαλλικό καρέ με ανάλαφρες μπούκλες και curtain bangs
    Κοντό γαλλικό καρέ με ανάλαφρες μπούκλες και curtain bangs

Σε περίπτωση πάλι που σας αρέσει το πιο trendy και νεανικό στυλ, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παραπάνω ιδέες για μοντέρνο french bob.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από το κλασικό γαλλικό καρέ είναι η επιμελώς ατημέλητη όψη τους, αλλά και η χαλαρότητα που αποπνέουν, χωρίς όμως να χάνουν την κομψότητα, τη φινέτσα και τον παριζιάνικο αέρα τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ