Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο φιλέτο ψητό με τσίλι και λάιμ - Τέτοιο πιάτο δεν ξανά δοκιμάσατε

Εύκολο και γρήγορο ...

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 1.000 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο με δέρμα

Για τη μαρινάδα

  • χυμό λάιμ, από 3 λάιμ
  • 3 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • καλαμπόκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο μπολ της μαρινάδας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη και για όλη τη νύχτα.
  • Ψήνουμε στο γκριλ. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού, το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας και αν το γκριλ έχει καπάκι ή όχι.
  • Καλό θα είναι να αλείψουμε το γκριλ με λίγο λάδι πριν βάλουμε το κοτόπουλο επάνω ώστε να μην καεί.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
  • Μπορούμε να το ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C  στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  • Περνάμε τα καλαμπόκια με λάδι με την βοήθεια ενός πινέλου και τα ψήνουμε και αυτά στον ίδιο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε με το κοτόπουλο. 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ