Η Δρ. Κατερίνα Μουστάκα απάντα: Πως να σώσουμε την πλάτη και τον αυχένα μας εν μέσω καραντίνας (βίντεο)

Μας έχει την λύση... 

Η γιατρός της χειροπρακτικής, Δρ. Κατερίνα Μουστάκα, καταρρίπτει τους μύθους που ισχύουν για τα μυοσκελετικά προβλήματα και τα οποία μας αποτρέπουν από την αθλητική και όχι μόνο δραστηριότητα. 

Η ίδια μέσω του Instagram της μας ενημερώνει καθημερινά για πολλά πράγματα που αφορούν το σώμα μας.

Η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι πλέον εργάζονται από το σπίτι και έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα. 

Η ίδια μας έχει την λύση. Με ένα βίντεο στο Instagram μας λύνει τις απορίες. 

 

''Πώς να σώσουμε τον Αυχένα μας (Bonus track) Συνεχίζω ακάθεκτη με τα βίνδεο υποστήριξης για Καραντινοπληγέντες Καρεκλοκένταυρους.

Σας είχα υποσχεθεί 3, αποφάσισα να βάλω και ένα bonus. Διότι δεν υπάρχει αυχενοταλαιπωρημένος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του που να μην είναι μπετόν ( Μουστακο-ορολογία για μυική υπερτονία) στη διπλή Νέμεση: τους Άνω Τραπεζοειδείς.

Λατρεμένοι μυς, ξεκινάν από ψηλά ψηλά στον Αυχένα και καταλήγουν στην ένωση του ώμου μας με την κλείδα. Όταν δουλεύει ο καθένας μόνος του, γυρνάει το κεφάλι προς την αντίθετη πλευρά. Όταν δουλεύουν ταυτόχρονα, κινούν το κεφάλι προς τα πίσω -σε έκταση.

Ως εκ τούτου, ως βασικοί υποστηρικτές της στάσης «έλα, καημένη, μια χαρά είναι η οθόνη του υπολογιστή μου αριστερά στο γραφείο, δεν χωράει στο κέντρο», ή «σκύβω το κεφάλι να δουλέψω στο λάπι-τόπι για ν ώρες» ή «έχω κολλήσει και περιδιαβαίνω στο κινητό σε Facebook/Instagram για άλλες ν ώρες», καταλήγουν να ομοιάζουν περισσότερο με πέτρα παρά με ζωντανό ιστό.

Όταν φτάσουν στο όριο αντοχής τους, εκτός από ωραιότατο πόνο στα πλάγια του αυχένα μέχρι τους ώμους, κάνουν ΚΑΙ κεφαλαλγίες τάσεως, περιορίζουν τη στροφή ΚΑΙ προς τις δυο μεριές και δεν ανέχονται όχι τσάντα να κρέμεται αλλά ούτε το παλτό μας ενίοτε.

Βασικοί ένοχοι για τις «ψύξεις» (άλλο ένα ελληνικό μονοπώλιο) ή το «νευροκαβαλίκεμα», συχνά θύματα σε τρακάρισμα, απείρως ταλαιπωρημένοι από πολύωρες συνομιλίες με το κινητό ανάμεσα στον ώμο και το αυτί μας (χάθηκαν τα hands free;) και ανένδοτοι να συνεργαστούν με μαξιλάρι που δεν τους αρέσει, πολλές φορές μας αναγκάζουν να επιδιδόμαστε σε επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις του αυχένα τύπου «εξορκιστής» για να ανακουφιστούμε (καθόλου σικ) και -σε απόγνωση- να ζητιανεύουμε από τον κάθε τυχόντα να «μας τρίψει λίγο» (ακόμα λιγότερο σικ).
.
Ιδού λοιπόν η λύση για ανακούφιση και αυτονομία.

Ακολουθείστε τις οδηγίες, ανεβάστε την οθόνη στο ύψος των ματιών και ίσια μπροστά σας, μη βλέπετε τηλεόραση με 3 μαξιλάρια, συνεχίστε να γυμνάζεστε και όλα θα πάνε καλά!

Α, και μοιραστείτε την πληροφορία με τα άλλα παιδάκια! Αυτή την φορά η ίδια μας μίλησε για την διαφραγματική αναπνοή και πως μπορούμε να την κάνουμε σωστά, ώστε να απαλλαγούμε από το στρες και το άγχος'', γράφει 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ