Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας - «Μύθος τα περί πολλών μαρτύρων» (βίντεο)

Έλαβε νέα προθεσμία

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο σκηνοθέτης πέρασε ξανά σήμερα Τρίτη την πόρτα της ανακρίτριας και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή με σκοπό να κάνουμε τα εξής. Το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων» είπε ο Αλέξης Κούγιας που πρόσθεσε ακόμα ότι:

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να προασπίσει το συμφέρον του. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί η οποία είναι κατοικία του 15 χρόνια, εξεδόθη ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις.

 

Το ένα είναι πράξεις εν τω πράττεσθαι, να είναι οι πράξεις επίκαιρες δηλαδή, και να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. 

Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι».

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» είπε ακόμα ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη εξερχόμενος από την Ευελπίδων.

Κούγιας: Ο κύριος Λιγνάδης θα αθωωθεί - Μια γυναίκα ερωτευμένη μαζί του και δύο ακραίοι ομοφυλόφιλοι τον κατηγορούν

Μιλώντας χθες στο  LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αντί για 41 καταθέσεις που να τον κατονόμαζαν για παιδεραστίες, βρίσκω μια δικογραφία με 5 σελίδες».

«Παίρνω αντίγραφα σήμερα και αντί για 41 καταθέσεις που να τον κατονόμαζαν για παιδεραστίες, βρίσκω μια δικογραφία με 5 σελίδες! Την κατάθεση μιας κυρίας που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη, που λέει ότι απατούσε τον σύντροφό της με τον Λιγνάδη… Και αυτή είναι σημαντική μάρτις. Και 2 ομοφυλόφιλοι ακραίοι….» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι:

«Ο άλλος λέει ότι εγώ παρευρίσκομαι με άνδρες και έτσι γνώρισα τον Λιγνάδη. Τα λένε αυτοί που θέλουν να καταγγείλουν τον Λιγνάδη, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους. Το περιεχόμενο της δικογραφίας, με οδήγησε να δεχτώ το αίτημα του (Λιγνάδη) να είμαι δικηγόρος του».

 

«Βρίσκεται κατηγορούμενος ένας λαμπερός σκηνοθέτης, είναι 53 ετών και από 18 ετών είναι ηθοποιός. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια, σε αντιπαράθεση στη βουλή… Χωρίς να  βγει να αρθρώσει λέξη... ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί» είπε ακόμα ο Αλέξης Κούγιας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ