Η Drew Barrymore την δεκαετία του 90: Το παιδί «θαύμα» του E.T. που έμπλεξε με τα ναρκωτικά και πλέον έχει την δική της εκπομπή (φωτό & βίντεο)

Εμφανίστηκε πρώτη φορά σε μία διαφήμιση όταν ήταν 11 μηνών

Η Drew Barrymore γεννήθηκε μέσα σε μια οικογένεια ηθοποιών και ξεκίνησε ήδη από παιδί τα πρώτα της βήματα στον χώρο.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και μοντέλο εμφανίστηκε πρώτη φορά σε μία διαφήμιση όταν ήταν 11 μηνών.


Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις (Altered States) το 1980, ενώ λίγα στη συνέχεια συμμετείχε στο Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial).

Αυτός ήταν και ο ρόλος που την ανέδειξε, ενώ σύντομα έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παιδιά ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και καθιερώθηκε κυρίως για τους κωμικούς της ρόλους.

Στο vintag.es βρήκαμε μερικές φωτογραφίες της διάσημης ηθοποιού από την δεκαετία του 90 στις οποίες την βλέπουμε να είναι ντυμένη με το στυλ που χαρακτήριζε απόλυτα την εποχή.

Μαζί με την Winona Ryder και την Kate Moss τίμησαν και με το παραπάνω το glunge look! Δερμάτινα, αέρινα φορέματα και πουκάμισα ήταν μέσα στις επιλογές τους.

Από τα ναρκωτικά και τα προβλήματα στον ακτιβισμό και την τηλεόραση

Όπως και πολλοί άλλοι ηθοποιοί του Hollywood που ξεκίνησαν την καριέρα τους σε τόσο νεαρή ηλικία η Barrymore είχε ως παιδί θέματα με τα ναρκωτικά και τις ουσίες.

Η Ταραχώδης παιδικής ηλικία σημαδεύτηκε από καταχρήσεις και δύο εισαγωγές σε κλινική για απεξάρτηση. Μάλιστα έγραψε το 1990 την αυτοβιογραφία της, Μικρό Κορίτσι Χαμένο (Little Girl Lost). Όταν ήταν 13 χρονών δε η μητέρα της την έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική για 18 μήνες.

«Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα στη ψυχιατρική Van Eyes. Δεν μπορoύσες να τα θαλασσώσεις εκεί κι αν το έκανες, τότε βρισκόσουν σε ένα δωμάτιο κλεισμένη ή σε έδεναν στο κρεβάτι» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της ενώ αναφορικά με την απόφαση της μητέρας της είπε ότι: «Πιθανόν δεν ήξερε που να στραφεί. Είμαι σίγουρη ότι ζούσε με πολλές ενοχές για χρόνια, αλλά αργότερα ζούσε με πολύ πόνο που δεν μπορούσα να της μιλήσω για πολύ καιρό».

Μητέρα πλέον και η ίδια - έχει δύο κόρες την Olive και την Frankie από τον γάμο της με τον Will Kopelman (2012-2016) η ηθοποιός μιλά ανοιχτά για το παρελθόν της και τις δυσκολίες που έχει περάσει.

Το 2004, έλαβε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλiγουντ και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του τεύχους με αφιέρωμα στους 100 ομορφότερους ανθρώπους του περιοδικού People.

Έγινε Πρέσβειρα Κατά της Πείνας για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Από τότε, έχει δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια στο πρόγραμμα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει την δική της εκπομπή στο CBS, το The Drew Barrymore Show.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Drew Barrymore από την δεκαετία του 90 στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ