Ο Αλέξης Κούγιας θα υπερασπιστεί τον Δημήτρη Λιγνάδη - ''Είδα έναν δυστυχισμένο, ταπεινό, συγκλονισμένο άνθρωπο (βίντεο)

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ», είπε ο κ. Κούγιας.

Την μετάθεση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη κατά μία ήμερα ώστε να βρεθεί ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας την Πέμπτη αντί για την Τετάρτη θα ζητήσει αύριο ο κ. Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει μαζί με τον κ.Νίκο Γεωργουλέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει πως ο ποινικολόγος πριν λίγη ώρα απεδέχθη την εντολή του κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: "Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου".

Δείτε επίσης: Παρέμβαση Εισαγγελίας για εμπλοκή Δομών ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

 

O Aλέξης Κούγιας μίλησε χθες στο Mega και συγκεκριμένα δήλωσε: 

Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη, είπε και πρόσθεσε ότι είδε έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. «Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν.

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ», είπε ο κ. Κούγιας.

Αυτός για τον οποίο δεν υπάρχει ποινικό ενδιαφέρον, ένας εκ των καταγγελλόντων ήταν, τον έπαιρνε μόνος του πριν 20 χρόνια τον Λιγνάδη να πάει σπίτι του (ο Λιγνάδης το αρνείται και αυτό)

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η γυναίκα μάρτυρας – κλειδί που κατέθεσε χαρακτηρίζεται αναξιόπιστη από τον κ. Λιγνάδη.

 

 

Χωρίς να θέλω να θίξω τον κ. Γεωργούλια (σ.σ.δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη), εάν εγώ ήμουν δικηγόρους το ένταλμα συλλήψεως θα το προσέβαλα.

«Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων, κινδυνεύουμε όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας προσθέτοντας  ότι «θα ζητήσει υποχρεωτικά η ανακρίτρια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε μεγάλο πρόστιμο αν προσφύγει ο Λιγνάδης στο ΕΔΑΔ, μόνο και μόνο για τον τρόπο που μίλησε η Μενδώνη για αυτόν, επεσήμανε ο κ. Κούγιας

«Πρέπει να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ