Σπύρος Σούλης: Προστατεύστε τα φυτά σας τον Χειμώνα χωρίς να τα βάλετε μέσα στο σπίτι

Πως θα τα βοηθήσετε να αντέξουν στο κρύο και τις βροχές... 

Ο χειμώνας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και όσοι από εσάς έχετε φυτά, πιθανόν να παρατηρήσατε ότι… κρυώνουν. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τα φυτά και γι'αυτό θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Ωστόσο, για να τα προστατεύσετε, δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα βάλετε μέσα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θέρμανση στο εσωτερικό των σπιτιών δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό για τα φυτά σας. Γι αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε λύσει για το πώς να τα προστατεύσετε, αφήνοντάς τα στη… θέση τους!

Για να προστατεύσετε τα φυτά σας από το κρύο, μπορείτε να προμηθευτείτε αντιπαγετικό ύφασμα.

Καταρχάς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα φυτά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες για πότισμα όπως το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι το νερό δεν εξατμίζεται το ίδιο εύκολα. Ένα κριτήριο που πάντα μπορεί να σας καθοδηγήσει για το αν  χρειάζονται πότισμα είναι η υγρασία του χώματος. Πιέζοντας ελαφρά το χώμα θα δείτε αν είναι ελαστικό ή όχι. Αν ναι, τότε τα φυτά σας δεν έχουν ανάγκη από νερό. Σε γενικές γραμμές, ποτίζετε τα φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές.

Για να προστατεύσετε τα φυτά σας από το κρύο, μπορείτε να προμηθευτείτε αντιπαγετικό ύφασμα. Θα το βρείτε στα φυτώρια σε μορφή ρολού. Τυλίξτε με αυτό τα πιο ευαίσθητα φυτά σας. Μπορείτε να τα αφήσετε με το αντιπαγετικό ύφασμα όλο το χειμώνα μιας και το φυτό μπορεί και αναπνέει.

Μπορείτε να βάλετε νάυλον στη βάση της γλάστρας αναφέρει το spirossoulis

Για έκτακτες περιπτώσεις μπορείτε να βάλετε σακούλα, νάιλον ή ρολλό φυσαλίδας, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε τρύπες για να αναπνέει το φυτό και καλό θα ήταν να μην μείνει αρκετές μέρες  γιατί μπορεί να χαλάσει. Μπορείτε, επίσης να βάλετε το νάυλον μόνο στη βάση της γλάστρας. Για μια έκτακτη περίπτωση μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υφασμάτινες θήκες που αποθηκεύεται τα ρούχα σας. Έχουν και αυτές την ιδιότητα να επιτρέπουν στο φυτό να αναπνέει.

Ιδανικά, αφαιρέστε τα καλύμματα όταν βγαίνει ο ήλιος για να επιτρέψετε στα φυτά σας να αναπνεύσουν και να μην υπερθερμανθούν.

Τέλος, μια άλλη πρακτική ιδέα είναι να τοποθετήσετε το φυτό όπως είναι με τη γλάστρα, μέσα σε μια λίγο μεγαλύτερη γλάστρα. Οι ρίζες είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη του φυτού και αυτό θα τις κρατήσει ζεστές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ