500.000 κουκίδες - 500.000 νεκροί από κορωνοϊό στην Αμερική: Το πρωτοσέλιδο - μαύρη σημαία των New York Times (φωτό)

«Είναι φρικιαστικό»

Μαύρη σημαία το πρωτοσέλιδο των New York Times που τιμά τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Αμερική.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι δραματική με τους θανάτους να έχουν πλησιάσει τους 500.000. Για κάθε μια ψυχή που χάθηκε η εφημερίδα έβαλε μια μαύρη κουκίδα. 

«Είναι φρικιαστικό», συνόψισε ο ανοσολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού. 

«Δεν είχαμε γνωρίσει τέτοιον παρά πριν από 100 και πλέον χρόνια, την περίοδο της πανδημίας (της επιλεγόμενης ισπανικής γρίπης) το 1918», θύμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Αυτό είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Σε δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμα για την περίοδο που πέθαναν τόσοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 στη χώρα ανερχόταν σε 498.786 σήμερα στις 02:00 (ώρα Ελλάδας)

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ πριν από έναν χρόνο, την 29η Φεβρουαρίου 2020. Δεν πέρασαν παρά τρεις μήνες ώσπου η χώρα να ξεπεράσει το όριο των 100.000 νεκρών.

Το πρωτοσέλιδο των New York Times


The front page of The New York Times for Feb. 21, 2021, as the U.S. nears 500,000 dead from Covid-19. Each dot represents a life lost.

Δημοσιεύτηκε από The New York Times στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Το ορόσημο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετέτρεψε τον αγώνα εναντίον της πανδημίας σε απόλυτη προτεραιότητά του στην αρχή της θητείας του.

«500.000! Είναι σχεδόν 70.000 περισσότεροι από όλους τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών», υπογράμμισε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν. Όλη αυτή η οδύνη...».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ