Ρένια Λουϊζίδου: Υπήρχε ένα είδος ομερτά στο θέατρο, όλοι ξέραμε περιστατικά, ακούγαμε ψιθύρους (βίντεο)

«Είμαστε όλοι τρομερά σοκαρισμένοι με όλο αυτό»

Για τις εξελίξεις με τις καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού και την σύλληψη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μίλησε η Ρένια Λουϊζίδου στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

Η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπήρχε «ένα είδος ομερτά» στο θέατρο ενώ σχολίασε και την τοποθέτηση που είχε κάνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Δεν έχω βρεθεί ποτέ με πιο μεικτά συναισθήματα. Υπάρχει μία ανακούφιση ότι υπάρχει η ελπίδα ν' αλλάξουμε κάποια πράγματα και να δημιουργήσουμε ένα νέο πιο υγιές περιβάλλον. Υπάρχει όμως και η ταραχή… Είμαστε όλοι τρομερά σοκαρισμένοι με όλο αυτό. Ξέραμε, ακούγαμε ψιθύρους, ο καθένας μας ήξερε ένα περιστατικό αλλά τη σούμα δεν την είχαμε υπόψιν μας. Ότι αυτό το πράγμα είχε τέτοια ένταση και έκταση δεν ήταν στην αντίληψή μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ναι, υπήρχε ένα είδος ομερτά και εν μέρει το είχαμε αποδεχθεί ότι έτσι γίνονται τα πράγματα και αν σε παίρνει, παίρνεις αποστάσεις. Επίσης, δεν μπορούσες να μιλήσεις πρώτος πριν από το θύμα.. Δεν ξέρω αν αν είχε συμβεί όλο αυτό με τα θέατρα ανοιχτά» πρόσθεσε ακόμα η ηθοποιός.

 

Αναφορικά με την σύλληψη και την δήλωση της υπουργού Πολιτισμού είπε: «Αυτό είναι άλλη "πίστα" τρομαχτική. Είναι τόσο βαθιά σοκαριστικό που δεν ξέρω τι να πω. Όσο για την τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη δεν ήταν τοποθέτηση. Είναι μία θέση που δεν μπορείς να πεις "δεν ξέρω". Μπορείς να πεις "δεν ξέρω", αλλά να πεις και "παραιτούμαι"».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ