Vintage pic: Μια βασίλισσα με τιάρα μέσα στην μπανιέρα της - Η πιο «ακραία» φωτογραφία της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στο λουτρό της

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Σαν πραγματική βασίλισσα μοιάζει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα που φορά την τιάρα της μέσα στο λουτρό της!

Η ωραία πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν η μικρότερη κόρη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' και μοναδική αδελφή της σημερινής βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ.

Σε μια ανάρτηση που έγινε στην σελίδα royalmales στο Instagram είδαμε και την πιο… «ακραία» αν θέλετε φωτογραφία της.

Όπως θα δείτε και στην εικόνα η πριγκίπισσα είναι στην μπανιέρα της και φορά στο κεφάλι της την αγαπημένη της τιάρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανάρτηση η Μαργαρίτα φορούσε συχνά την συγκεκριμένη τιάρα, την οποία έβαλε και στον γάμο της με τον Antony Armstrong-Jones.

Την αγόρασε το 1959 για 5,500 λίρες και μετά τον θάνατό της πουλήθηκε σε δημοπρασία για 926,400!

Photo: Instagram/royalmales

Μαργαρίτα η αμφιλεγόμενη πριγκίπισσα

Γεννημένη στις 21 Αυγούστου 1930 στο Κάστρο Γκλάμις της Σκωτίας η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πέρασε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων κοντά στους γονείς της και την αδελφή της Ελισάβετ.

Ωστόσο, η ζωή της άλλαξε σημαντικά, όταν ήταν μόλις 6 ετών, καθώς ο θείος της, Βασιλιάς Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανή Γουάλις Σίμπσον.

Photo: Instagram/royalmales

Τότε, ο πατέρας της Μαργαρίτας, Γεώργιος, έγινε βασιλιάς και η μεγαλύτερη αδελφή της έγινε διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Μαργαρίτα κατέλαβε τη δεύτερη θέση της σειράς διαδοχής.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι δύο αδελφές έμειναν στο Παλάτι του Γουίνδσωρ, όμως η Μαργαρίτα θεωρήθηκε πολύ μικρή για να εκτελέσει επίσημα καθήκοντα και έτσι συνέχισε την εκπαίδευσή της.

Επρόκειτο για ένα πολύ λαμπερό νεαρό κορίτσι, που τραβούσε πάντα την προσοχή των γύρω της. Μάλιστα, αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου την, πιο ντροπαλή, μεγαλύτερη αδελφή της Ελισάβετ, η οποία, όπως αναφέρει η Wikipedia, φέρεται να έχει πει «Ω, είναι πολύ πιο εύκολο όταν η Μαργαρίτα είναι εκεί - όλοι γελούν με αυτά που λέει η Μαργαρίτα».

Photo: Instagram/royalmales

Σε πολύ νεαρή ηλικία, η Μαργαρίτα ερωτεύθηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ.

Το 1952, όταν ο πατέρας της πέθανε, ο Τάουνσεντ χώρισε την σύζυγό του και το επόμενο έτος έκανε πρόταση γάμου στη Μαργαρίτα.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στη Βρετανία για έναν τέτοιο γάμο, καθώς αρκετά μέλη της κυβέρνησης είχαν την άποψη ότι δεν άρμοζε στην 22χρονη πριγκίπισσα ένας χωρισμένος, ενώ η Εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της για τον γάμο.

 

 

Η Μαργαρίτα αποφάσισε να αφήσει πίσω της τον έρωτα αυτό όταν έμαθε πως ο αγαπημένος της πήγαινε για γάμο με μία 19χρονη Σκωτσέζα και το 1960 αποδέχθηκε την πρόταση γάμου του φωτογράφου Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς.

 

 

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ντέιβιντ Άρμστρονγκ-Τζόουνς και την Σάρα Τσάτο, ενώ τελικά πήραν διαζύγιο το 1978.

Μάλιστα, σύμφωνα με το historyextra.com, ο γάμος τους είχε τελειώσει ουσιαστικά δύο χρόνια νωρίτερα, το 1976, όταν έγινε γνωστή η σχέση της Μαργαρίτας με τον σχεδόν κατά 20 χρόνια νεότερό της, κηπουρό Roddy Llewellyn. 

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα θεωρείτο ως ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ιδιαίτερα στην εποχή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ