Ο Σπύρος Σούλης εξηγεί: Αυτοί είναι οι 6 σοκαριστικοί λόγοι που δεν πρέπει να φοράμε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Δικαίως φώναζαν και φωνάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου

Ως παιδιά θα θυμάστε τη μητέρα σας να φωνάζει να μην πατάτε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι. Και ακόμα, κι αν έχετε αποκτήσει σήμερα τη συνήθεια να τα βγάζετε μόλις μπείτε στην είσοδο, θα υπάρχουν στιγμές που παραβαίνετε τον κανόνα και πατάτε με τα παπούτσια στο χαλί ή το γυμνό πάτωμα.

Ψάξαμε να βρούμε τι κακό μπορούν να προκαλέσουν τα φορεμένα σας παπούτσια και η αλήθεια είναι ότι δικαίως φώναζαν και φωνάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου. Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

#1 Μεταφέρουν τοξίνες που μολύνουν τον αέρα του σπιτιού Έρευνες έχουν δείξει ότι χημικές καρκινογόνες ουσίες, όπως για παράδειγμα η πίσσα άνθρακα που υπάρχει στην άσφαλτο, μεταφέρονται μέσω των παπουτσιών μέσα στο σπίτι και εγκαθίστανται σε σχισμές και γωνίες. Προστατεύστε την υγεία σας, λοιπόν, απομακρύνοντας τα παπούτσια από το εσωτερικό του σπιτιού.

#2 Μαγνητίζουν τη βρομιά Δεν είναι όλες οι ουσίες τοξικές, αλλά σίγουρα υπάρχουν βρομιές που μπορούν να μεταφερθούν μέσα στο σπίτι. Φανταζόμαστε δεν θα θέλατε η σκόνη, τα χώματα και ο,τιδήποτε άλλο έχετε πατήσει να μεταφερθεί στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε πάντα χαλάκι στην είσοδό σας, το οποίο θα πλένετε και συχνά.

 

#3 Φιλοξενούν δυσάρεστα μικρόβια Κάθε φορά που επισκέπτεστε μία δημόσια τουαλέτα, μικρόβια από το χώρο αυτό, μεταφέρονται στα παπούτσια σας και στη συνέχεια στη θαλπωρή του σπιτιού σας. Νομίζουμε πως και μόνο αυτός ο λόγος μπορεί να σας πείσει!

 

#4 Μπορεί να ενοχλούν τον γείτονα Αν μένετε σε μία πολυκατοικία, φορώντας παπούτσια, ψηλοτάκουνα και μη, μπορεί, χωρίς να το καταλαβαίνετε, να ενοχλείτε τον ένοικο του κάτω διαμερίσματος. Προτιμήστε τις μαλακές παντόφλες σας, σύμφωνα και με το spirossoulis.gr.

 

#5 Μπορούν να φθείρουν το πάτωμα και το χαλί Αν έχετε ξύλινο πάτωμα τα παπούτσια σας θα το γδάρουν και θα το καταστρέψουν. Επιπλέον, οι κόκκοι άμμου και σκόνης που μεταφέρουν τα παπούτσια μπορούν να καταστρέψουν τις ίνες του χαλιού. Δείτε εδώ Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους.

#6 Το να περπατάτε ξυπόλυτοι κάνει καλό Σίγουρα, τα αθλητικά σας είναι τα πιο άνετα παπούτσια και βοηθούν στο να έχετε τη σωστή στάση σώματος, πρέπει όμως να έχετε στο νου σας, ότι είναι απαραίτητο να αφήνετε τα πέλματα και τις πατούσες σας ελεύθερες ανά διαστήματα. Εξάλλου, η επαφή του γυμνού ποδιού με το έδαφος θα σας χαλαρώσει αυτόματα και θα δώσει το μήνυμα στον εγκέφαλό σας ότι σήμερα δεν έχετε να πάτε πουθενά αλλού με τα παπούτσια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάτσετε σπίτι και να ηρεμήσετε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ