Χαρδαλιάς για κορονοϊό "Σκληρό" Lockdown για Κάλυμνο - Κορδελιό & Εύοσμο - Έχουμε "αγώνα δρόμου" μπροστά μας (βίντεο)

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων κι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Παπαευαγγέλου - Σταθερή η κατάσταση στην επικράτεια - Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου 

«Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου», τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι έως σήμερα έχουν διεξαχθεί περίπου 650.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 και παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στις ευάλωτες ομάδες άνω των 75 ετών.

Σταθερό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη και τον συνολικό αριθμό των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια να αγγίζει τα 10.500.

Μεγάλη διασπορά εμφανίζει το βρετανικό στέλεχος με τα περισσότερα κρούσματα να μην είναι εισαγόμενα, και όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου το βρετανικό στέλεχος δυνητικά θα επικρατήσει και συνιστάται ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Επιδημιολογική σταθεροποίηση παρατηρείται στην Αττική με 5.500 ενεργά κρούσματα, το rt μειώθηκε κάτω από το 1, αλλά υψηλό παραμένει ακόμη το ιικό φορτίο.

Στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 1.200, ενώ ανησυχία προκαλεί στον Δήμο Ευόσμου η διασπορά της μετάλλαξης της Ν. Αφρικής. 

Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ανησυχεί τους επιστήμονες η συνεχιζόμενη διασπορά σε εργασιακούς χώρους και η κ. Παπαευαγγέλου υπενθύμισε την καθολική και ορθή χρήση μάσκας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε το βίντεο

 

Γκ. Μαγιορκίνης: Σημεία σταθεροποίησης με τοπικές εξάρσεις η εικόνα στην επικράτεια

Σημεία σταθεροποίησης με τοπικές εξάρσεις είναι η εικόνα στην επικράτεια, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δείχνουν να αποδίδουν είπε ο καθηγητής, ενώ τον επόμενο μήνα θα έχουμε και τα αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ήπια χαρακτήρισε και τα επιδημιολογικά στοιχεία της νόσου και στην Αττική, ενώ έκανε λόγο για σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, η ηλικιακή ομάδα των 65 άνω σε πανελλαδικό επίπεδο, συνεχίζει να δείχνει  σχετική υποχώρηση, ενώ υψηλότερη επίπτωση παρατηρείται στις ηλικίες 40-64 ετών.

Κατέληξε, σημειώνοντας ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα και επανέλαβε την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ