Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια του Βελγίου στο ετήσιο μνημόσυνο για τους εκλιπόντες της βασιλικής οικογένειας - Υπέρκομψη η Ματθίλδη με total black σύνολο και μεγάλο καπέλο (φώτο)

Σημαντική η παρουσία της πριγκίπισσας Δελφίνης - της παράνομης κόρης του Βασιλιά Αλβέρτου, στο μνημόσυνο

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια του Βελγίου παραβρέθηκε την Τετάρτη , στο ετήσιο μνημόσυνο για τους εκλιπόντες της βασιλικής οικογένειας . Ανάμεσα τους η καινούργια πριγκίπισσα Δελφίνη με το σύζυγο της 

Λόγω της πανδημίας το μνημόσυνο και οι τιμητικές εκδηλώσεις έγιναν διαφορετικά από άλλες χρονιές.

Η επιδημία του Covid-19 άλλαξε παραδόσεις που για χρόνια έμεναν αμετάβλητες. Έτσι στις 17 Φεβρουαρίου 2021, το ετήσιο τιμητικό αφιέρωμα στους εκλιπόντες της βασιλικής οικογένειας δεν μπόρεσε να γίνει με τον ίδιο τρόπο που γίνεται τα τελευταία 85 χρόνια.

Λόγω των μέτρων δεν μπόρεσε να γίνει μαζική συγκέντρωση στην εκκλησία του Laeken, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα από τις 17 Φεβρουαρίου 1935 πρώτη επέτειο από την ημερομηνία θανάτου του Βασιλιά Αλβέρτου Α' που πέθανε ένα χρόνο νωρίτερα σε ατύχημα στο Marche-les-Dames.

Η παράδοση θέλει κάθε χρόνο εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Βελγίου, να παρευρίσκονται στο μνημόσυνο μέλη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου που σχετίζονται με αυτή.

Αν και η θρησκευτική λειτουργία δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί οι απόγονοι των βασιλιάδων του Βελγίου, απέτεισαν φόρο τιμής στα εκλιπόντα μέλη της βασιλικής οικογένειας με επίσκεψη στους τάφους τους, στο βασιλικό νεκροταφείο της εκκλησίας του Λάκεν.

Το παλάτι δημοσίευσε στα Social Media φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μνήμης. Σε αυτές βλέπουμε την βασίλισσα Ματθίλδη , τον σύζυγο της βασιλιά Φίλιππο, τον πατέρα του Φίλιππου, πρώην βασιλιά Αλβέρτο Β' του Βελγίου με τη σύζυγο του Πάολα του Βελγίου με την κόρη τους πριγκίπισσα Astrid του Βελγίου με τη Laetitia Maria, τη νεότερη από τα πέντε παιδιά της.

Στις εκδηλώσεις παραυρέθηκε και η πριγκίπισσα Δελφίνη - ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Φίλιππου - συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Jim O'Hare.

Η παρουσία της "παράνομης κόρης" του πρώην ηγεμόνα - την οποία ο τελευταίος αναγνώρισε επίσημα πριν από ένα χρόνο - για αυτό το μεγάλο οικογενειακό γεγονός που είναι εγγεγραμμένο στην ιστορία της βελγικής μοναρχίας, δεν είναι καθόλου ασήμαντη.

Σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην ένταξή της στη βασιλική οικογένεια, αφού έγινε δεκτή από τον αδελφό της, τον Βασιλιά Φίλιππο, και από τον βασιλιά Αλβέρτο και τη σύζυγο του Πάολα. Συμβολική είναι επίσης και η παρουσία της στις φωτογραφίες που δόθηκαν στον τύπο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την παρουσία της πριγκίπισσας Δελφίνης στο μνημόσυνο, ο εκπρόσωπος τύπου του παλατιού απάντησε: "Η πριγκίπισσα Δελφίνη κλήθηκε από τον αδερφό της Φίλιππο και την αδερφή της Άστριντ και απάντησε θετικά", αναφέρει η Paris Match.

Η βασίλισσα Ματθίλδη ήταν υπέρκομψη με total black σύνολο με παλτό και φόρεμα , το οποίο συνδύασε με μαύρες ψηλοτάκουνες μπότες και μαύρο μεγάλο καπέλο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ