Σπύρος Σούλης: Δώστε ζωή σε 7 σημεία του σπιτιού που όλοι ξεχνάνε να διακοσμήσουν

Δείτε ποια είναι αυτά! 

Υπάρχουν πολλά σημεία στα σπίτια μας που όλοι γνωρίζουμε πώς να διακοσμήσουμε – κενοί τοίχοι, coffee tables, καναπέδες, κ.α. – και υπάρχουν και… οι μαύρες τρύπες του σπιτιού που όλοι ξεχνάμε.

Ειδικά αν μένετε σε μικρό χώρο, δεν θέλετε να χάσετε τις παρακάτω ευκαιρίες για να προσθέσετε μερικά έργα τέχνης, φυτά και προσωπικότητα στα ζωτικά σας τετραγωνικά. Ποια είναι αυτά τα μέρη; Διαβάστε παρακάτω.

Γωνίες των δωματίων Οι γωνίες των δωματίων συχνά ξεχνιούνται, αποτελούν όμως ιδανικό σημείο για να βάλετε μερικά ράφια με διάφορα διακοσμητικά. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε κάποια διακοσμητική σκάλα ή μερικά φυτά.

σημεία του σπιτιού

Οι γωνίες των δωματίων αποτελούν ιδανικό σημείο για να βάλετε μερικά ράφια με διάφορα διακοσμητικά.

Πάνω από τις σκάλες Φτιάξτε μια γκαλερί με έργα τέχνης σε ένα σημείο που δεν είναι αναμενόμενο, όπως πχ πάνω από τις σκάλες. Θα τραβήξει τα βλέμματα και θα αναδείξει τον χώρο σας με πολύ κομψό τρόπο.

σημεία του σπιτιού

Φτιάξτε μια γκαλερί με έργα τέχνης σε ένα σημείο που δεν είναι αναμενόμενο.

Κατά μήκος ενός στενού διαδρόμου Πολλά διαμερίσματα έχουν μικρή και μακρόστενη είσοδο. Μπορεί να είναι πρόκληση να την διακοσμήσετε, αλλά το κλειδί είναι να προσθέσετε μερικά κομμάτια που «μιμούνται» το μακρόστενο αυτό σχήμα. Ένας πίνακας ή ένας καθρέπτης όπως αυτοί της παρακάτω φωτογραφίας είναι ιδανικά.

σημεία του σπιτιού

Το κλειδί είναι να προσθέσετε μερικά κομμάτια που «μιμούνται» το μακρόστενο αυτό σχήμα.

Μπανιέρα Μπορεί να είναι ένας χώρος που δεν βλέπουν συχνά οι καλεσμένοι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να διακοσμήσετε την μπανιέρα σας για να την απολαμβάνετε περισσότερο. Κρεμάστε μερικά φυτά που αντέχουν στην υγρασία, τοποθετήστε κάποιο αξεσουάρ μπανιέρας ή βάλτε ακόμα και κάποιο αδιάβροχο μαξιλάρι.

σημεία του σπιτιού

Μπορεί να είναι ένας χώρος που δεν βλέπουν συχνά οι καλεσμένοι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τον διακοσμήσετε.

Περβάζι παραθύρου Αν τα παράθυρά σας έχουν τον παραμικρό χώρο, μην τον αφήσετε ανεκμετάλλευτο.  Είναι το ιδανικό σημείο για να βάλετε μερικά φυτά που αγαπούν τον ήλιο, βιβλία ή διακοσμητικά.

σημεία του σπιτιού

Αν τα παράθυρά σας έχουν τον παραμικρό χώρο, μην τον αφήσετε ανεκμετάλλευτο.

Πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας Ο χώρος που βρίσκεται πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας συχνά παραμελείται. Μερικά πλεκτά καλάθια, όπως αυτά της παρακάτω φωτογραφίας, είναι πολύ όμορφα και θα δώσουν μια νέα υφή και προσωπικότητα στην κουζίνα σας.

σημεία του σπιτιού

Ο χώρος που βρίσκεται πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας συχνά παραμελείται αναφέρει το spirossoulis.

Πάνω από τις πόρτες Παρόλο που μπορεί να μην είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε μια μίνι βιβλιοθήκη, όπως την υπέροχη βιβλιοθήκη της φωτογραφίας, και να βάλετε τα βιβλία σας, μπορείτε πάντα να βάλετε ένα μικρό έργο τέχνης πάνω από τις πόρτες σας. Θα τραβήξει τα βλέμματα σε ένα μη αναμενόμενο σημείο και θα δώσει άλλον αέρα στη διακόσμηση του χώρου σας.

σημεία του σπιτιού

Μια μίνι βιβλιοθήκη πάνω από την πόρτα έιναι ιδανική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ