Κορωνοϊός - ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Στερεά Ελλάδα - Τέλος το «πράσινο» για την Ελλάδα

Πλέον με βαθύ χρώμα είναι όλη η Στερεή Ελλάδα, η Εύβοια καθώς και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν για αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων οι αναθεωρημένοι έγχρωμοι χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται ο σύνθετος δείκτης του για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονται λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 άτομα πληθυσμού και πως η θετικότητα των τεστ είναι κάτω από το 4%.

Το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε κάτω από 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, με τον δείκτη θετικότητας μεγαλύτερο του 4% ή με τα νέα κρούσματα να κυμαίνονται από 25 έως 150 ανά 100.000 άτομα και με τον δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Το κόκκινο σημαίνει ότι καταγράφονται πάνω από 50 κρούσματα (ανά 100.000) και ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 4% ή ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τα 150 ανά 100.000.

Ο νέος συνδυαστικός χάρτης του ECDC:

Η νέα εβδομαδιαία έκθεση του ECDC έχει όμως και ένα θετικό στοιχείο για την Ελλάδα, η οποία παραμένει «πράσινη» στον χάρτη θετικότητας.

Πράσινο χρώμα έχουν οι περιοχές όπου τα θετικά τεστ είναι κάτω από το 4%, ενώ με πορτοκαλί χρωματίζονται οι χώρες όπου έχουν 4% ή και μεγαλύτερη θετικότητα.

Ο νέος χάρτης θετικότητας του ECDC:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ