Δήμαρχος Καλύμνου: "Βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνο δρόμο - Μονόδρομος το lockdown - Έχει ευθύνες ο Μητροπολίτης" (ηχητικό)

Δραματική η κατάσταση στην Κάλυμνο - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος 

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην Κάλυμνο , ο δήμαρχος του νησιού. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, όπως είπε , μιλώντας  στο ΘΕΜΑ 104.6,  ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης. 

«Πάμε στο κατακόκκινο, έχουμε περί τα 100 ενεργά κρούσματα σε πληθυσμό 16 χιλιάδων. Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο πολύ επικίνδυνο. Είναι μονόδρομος το lockdown» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ευθύνες.

Όπως είπε ο δήμαρχος το νησί ήταν «πράσινο» με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά «παραμονές Χριστουγέννων άρχισε αυτό που βιώνουμε τώρα».

Εξηγώντας πώς εξελίχθηκε το πρόβλημα, το εντόπισε κυρίως σε τρία πεδία, την εκκλησία, τα σχολεία και τους αρνητές του ιού και της μάσκας:

«Ο κόσμος έχει την εκκλησία για δεύτερο σπίτι, εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο Μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και αν κολλάς τον διπλανό σου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είχα πει από το πρώτο lockdown φώναζα να κλείσουν τα σχολεία, αλλά δεν εισακούστηκα, έχουμε αρνητές που δεν φορούν μάσκα, παρά τις εκκλήσεις που κάνω μήνες τώρα»!

Σκιάθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν το νησί και ο Δήμος Σκιάθου στις Σποράδες έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για το νησί των Σποράδων θα έχει διάρκεια 15 ημερών και η ισχύς αρχίζει από την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου.

Η Σκιάθος είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δένδρων σε γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Νότιο Πήλιο που είχαν σαν συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και μεγάλες ζημιές στην καθημερινότητα των κατοίκων εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια».

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιείται νέα τεχνική σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ