Alessandro Belmondo: Ο εγγονός του "σκληρού γόη"  αποκαλύπτει το άγνωστο πρόσωπο του παππού του -"Γλυκός , αστείος & ... ριψοκίνδυνος (φώτο)

Ο παππούς μου δεν ήταν σαν τους άλλους. Τον σταματούσαν στο δρόμο για να του ζητήσουν αυτόγραφο. Τον γνώριζαν όλοι. Με εμάς, τα εγγόνια του όμως ήταν γλυκός, τρυφερός, αλλά μερικές φορές, τόσο ριψοκίνδυνος όσο κάποιοι από τους ρόλους που υποδύθηκε. 

Ο εγγονός του Ζαν Πολ Μπελμοντό, Αλεσάντρο , σε συνέντευξη του, αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του παππού του.

Ο παππούς μου δεν ήταν σαν τους άλλους. Τον σταματούσαν στο δρόμο για να του ζητήσουν αυτόγραφο. Τον γνώριζαν όλοι. Με εμάς, τα εγγόνια του όμως ήταν γλυκός, τρυφερός, αλλά μερικές φορές, τόσο ριψοκίνδυνος όσο κάποιοι από τους ρόλους που υποδύθηκε. 

 

 

Μερικές φορές τον βλέπω σε ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση. Στην οθόνη ο παππούς μου ήταν "σληρός" αλλά στη ζωή ήταν ένας κανονικός παππούς.. Πηγαίναμε μαζί στον κινηματογράφο Jardin d'Acclimatation. Επίσης κάναμε διακοπές μαζί με τους γονείς μου στο Νότο.

 

 

 

 

Όταν έκλεισα τα επτά πήγαμε μαζί στην Αντίγκουα, ένα νησί της Καραϊβικής που δεν απέχει πολύ από τον  Άγιο Βαρθολομαίο και τη Γουαδελούπη. Πολύ πριν γεννηθώ η οικογένεια μου αγόρασε εκεί μια βίλα με φοίνικες και θέα στη θάλασσα.

Ο Αλεσάντρο Μπελμοντό σε ηλικία 6 ετών με τον παππού του - Φώτο: Paris Match 

Εκεί γνωρίσαμε τον Τζόνι Χαλιντέι και τον Τίμοθι Ντάλτον που τους προσκαλούσαμε για δείπνο στο σπίτι. Με λευκά λινά παντελόνια και πουκάμισα με ανανάδες, ο παππούς μου, που δεν έδινε μεγάλη σημασία στα ρούχα και βαριόταν να ξοδέψει χρόνο για να επιλέξει τι θα φορέσει, έμοιαζε με τον τέλειο τουρίστα ή με  τον γκάνγκστερ του νησιού.

 

 

Γνωρίζοντας πόσο πολύ μας αρέσε, μας έπαιρνε με τα αδέρφια μου Βίκτορ και Τζάκομο για βόλτες με το μικρό του πλοίο.

 

 

Κάποτε όταν οι γονείς μου, μας είχαν γράψει σε ένα κλαμπ ιστιοπλοΐας , ήρθε να μας "απαγάγει" πίσω από την πλάτη τους για να πάμε για Jet-Ski . Αλλά η αγαπημένη μου δραστηριότητα  ήταν  να παίζω μαζί του στην πισίνα.

 

 

Όπως κάθε τέλειος παππούς δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να μας κάνει να γελάσουμε. Έκανε αστεία, γκριμάτσες και πολλές φορές δεν δίσταζε να πέσει στο νερό με τα ρούχα για να το πετύχει. Συχνά του ζητούσα να κάνει τα "ακροβάτικα" που έκανε στις ταινίες. Ειδικά αυτά που έκανε στην ταινία "The Animal".

Το έκανε με πολύ χαρά. Τον έκανε ευτυχισμένο και περήφανο να μας δείχνει τις "τεχνικές" του. Μετά από λίγη εξάσκηση αρχίζαμε και εμείς να κάνουμε εκείνα τα φοβερά κόλπα. Γελούσαμε, τον μιμούμασταν, αναφέρει ο Αλεσάντρο Μπελμοντό στη συνέντευξη του στην Paris Match. 

 

 

 

 

Μετά από αυτά όλη η οικογένεια έμπαινε στο αυτοκίνητο για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα από το  εστιατόριο του Admiral's Inn,ενός αποικιακού στιλ ξενοδοχείου που ήταν κοντά στο λιμάνι. Αυτό ήταν το "τελετουργικό" μας.

Ένα βράδυ καθώς επιστρέφαμε στο σπίτι ο παππούς μου αποφάσισε να μας δείξει το απόλυτο κόλπο του: Ενώ ο μπαμπάς μου βρισκόταν στο τιμόνι , ο παππούς Ζαν Πολ Μπελμοντό, ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου, ξάπλωσε μπρούμητα και ζήτησε από τον πατέρα μου να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο και να οδηγήσει.

 

 

Η διαδρομή ήταν μικρή αλλά ο δρόμος είχε αρκετές στροφές και έπρεπε να ανεβούμε έναν λόφο. Για να μην αναφέρω ότι ο δρόμος δεν ήταν σε καλή κατάσταση . Αλλά τέλος πάντων! Όταν έμπαινε μια ιδέα στο μυαλό του παππού ήταν δύσκολο να βγει!

 

 

Έτσι κάναμε τη διαδρομή με τον παππού στην οροφή του αυτοκινήτου. Ακόμα θυμάμαι τα χέρια του να κρέμονται στις άκρες του αυτοκινήτου.Ήταν τρέλα αλλά το διασκέδασα πολύ. Στο τέλος φτάσαμε όλοι ασφαλείς.

 

 

Ο παππούς μου γύρισε τον "Επαγγελματία" , την ταινία με τις πιο δύσκολες  σκηνές όταν ήταν 65 ετών.

Γιος του Πολ και της Λουάνα Μπελμοντό ο 28χρονος Αλεσάντρο είναι σεφ. Έκανε το ντεμπούτο του με την Hélène Darroze , σε εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν στο Λονδίνο.

 

 

 

Σήμερα εργάζεται στο εστιατόριο Caillebotte στο Παρίσι και είναι ο ιδρυτής της σελίδας @ cmiam.officiel στο Instagram .

 

 

 

Εκεί δημοσιεύει συνταγές και για τους πιο "άπληστους" δίνει καλές διευθύνσεις για φαγητό. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ