Αλεξάνδρα: Η όμορφη πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου έκλεισε τα 30 - Δείτε το πριβέ άλμπουμ & 20 φωτογραφίες από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της (φώτο)

Η μοναχοκόρη του Μέγα Δούκα Ερρίκου μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες, λατρεύει τα ταξίδια , και είναι ενεργό μέλος σε πολλά ιδρύματα 

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα έκλεισε τα 30. Η μοναχοκόρη του Μέγα Δούκα Ερρίκου και της Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου γιόρτασε τα γενέθλια της την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Η επέτειος της γέννησης της όμορφης πριγκίπισσας έρχεται δύο μόλις μέρες μετά την 40η επέτειο γάμων των γονιών της .

Το δουκάτο του Λουξεμβούργου δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες για να τιμήσει και τις δύο επετείους.

Sipa 

Στο άλμπουμ που ανέβασε για τα γενέθλια της Αλεξάνδρας, βλέπουμε τη νεαρή πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου, μωρό στην αγκαλιά της μαμάς της, σε τρυφερά στιγμιότυτα με τον πατέρα της και τα αδέρφια της.

 

 

Για την επέτειο των γάμων του Μέγα Δούκα Ερρίκου και της Μαρίας Τερέζα του Λουξεμβούργου, το άλμπουμ που ανέβηκε δείχνει το βασιλικό ζευγάρι σε τρυφερά tet a tete.

 

 

Ήταν στις 16 Φεβρουαρίου του 1991 όταν στο Μαιευτήριο Μεγάλη Δούκισσα Καρλότα του Λουξεμβούργου. η σύζυγος του Μέγα Δούκα Ερρίκου, Μαρία Τερέζα έφερε στον κόσμο την πρικγίπισσα Αλεξάνδρα,Ιωσηφίνα, Τερέζα, Καρλότα, Μαρία της Βιλελμίνης. 

Abaca

Ύστερα από τρεις γιους , τους πρίγκιπες Guillaume, Félix και Louis, ηλικίας τότε ενιάμιση, ενάμιση και τεσσεράμιση χρονών αντίστοιχα, μια κόρη έρχεται να μεγαλώσει την οικογένεια του διαδόχου του θρόνου του Λουξεμβούργου.

Ένα ακόμα αγόρι ο πρίγκιπας Σεμπαστιέν του Λουξεμβούργου θα γεννιόταν δεκατέσσερις μήνες αργότερα.

Abaca

Στις 23 Μαρτίου 1991 έγινε η βάφτιση της μικρής πρικγίπισσας, στο παρεκκλήσι του παλατιού στο Φίσχμπαχ.

Ονομάσθηκε Αλεξάνδρα γιατί άρεσε στους γονείς της, Ιωσηφίνα από την γιαγιά της, Πριγκίπισσα Ιωσηφίνα-Καρλότα του Βελγίου (η μητέρα του πατέρα της), Τερέζα από την γιαγιά της, Μαρία Τερέζα Μπατίστα ι Φαγιά (η μητέρα της μητέρα της), Καρλότα από την προγιαγιά της Καρλότα του Λουξεμβούργου, Μαρία από την Παρθένο Μαρία και Βιλελμίνη καθώς είναι παράδοση μεταξύ των μελών της οικογένειας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Νονοί της ήταν ο Μισέλ, 14ος Πρίγκιπας του Λίγνε και η Αρχιδούκισσα Μαρία-Άννα της Αυστρίας.

SIPA

Όταν ήταν 9 ετών ο πατέρας της διαδέχθηκε , τον παππού της , τον Μέγα Δούκα Ιωάννη, του Λουξεμβούργου, ο οποίος παρέδωσε τον θρόνο του Λουξεμβούργου στο γιο του,  στις 7 Οκτωβρίου 2000, αναφέρει η Paris Match που δημοσιεύει είκοσι φωτογραφίες από τις πιο ωραίες στιγμές στη ζωή της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας. 

Η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα εκτός από τη μητρική της γλώσσα , μιλάει γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά, έχει επίσης ως χόμπι την ρυθμική γυμναστική, το χορό, το τένις, το σκι, το θαλάσσιο σκι και τον αθλητισμό.

Έχει συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις που αφορούν την οικογένειά της, ενώ το 2013 ήταν παράνυμφος στο γάμο του αδελφού της, Πρίγκιπα Φήλιξ με την Κλαίρη Λαντεμάχερ.

Abaca

Λατρεύει τα ταξίδια που της επιτρέπουν να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και νέους ανθρώπους. Είναι εθελόντρια σε πολλούς οργανισμούς για την προστασία των προσφύγων και έδωσε την υψηλή προστασία της στα ιδρύματα Lëtzebuerger Déiereschutzliga (Ίδρυμα για ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων) και  Lëtzebuerger Blannevereenegung (Ίδρυμα για την φροντίδα των τυφλών.)

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ