Ένα λαχταριστό ρόφημα από τον Άκη Πετρετζίκη - Ζεστή σοκολάτα με κάρδαμο και πορτοκάλι

Φτιάξτε το τώρα που ο καιρός είναι κρύος... 

Συστατικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα

  • 800 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 5-6 κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 στικ κανέλα
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Για το σερβίρισμα

  • φέτες πορτοκάλι
  • 6 στικ κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

  • Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και τρυπάμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το κάρδαμο, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα ποτήρια μας.
  • Σερβίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι και τα στικ κανέλας.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ