Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης μας προετοιμάζει για τις Γιορτές και μας φτιάχνει Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή

Συστατικά:
Όλα τα εντόσθια της Γαλοπούλας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γραμ. Τοματοπολτός
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γραμ. Κουκουνάρια, ψιλοκομμένα
10-15 βραστά κάστανα ξεφλουδισμένα
200 γραμ. χοντροτριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 / 2 κιλό ρύζι
αλάτι & πιπέρι



Μέθοδος:

Καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα εντόσθια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν γκρίζο χρώμα . Αναμίξτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μίγμα. Γεμίστε τη γαλοπούλα με αυτό το μείγμα και κλείστε τα δύο άκρα της με κλωστή για να εμποδίσει την γέμιση να βγει έξω κατά το ψήσιμο. Τυλίξτε τη γαλοπούλα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε την στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί, το χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από το βάρος της γαλοπούλας και με την γέμιση που έχει. Κανονικά σε χαμηλό φούρνο χρειάζονται 20 λεπτά ανά 1 / 2 κιλό συν 20 λεπτά επιπλέον (7-8 κιλά γαλοπούλα χρειάζεται περίπου 4,5 ώρες περίπου σε χαμηλό φούρνο 170 βαθμών). Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο την τελευταία μισή ώρα για να ξεροψηθεί η πέτσα.


Who is Who

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.



Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ