Σπύρος Σούλης: Απίστευτα tips για τέλεια οργάνωση σε κάθε σημείο του σπιτιού

Σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά... Στην οργάνωση και την αποθήκευση

Προβλέψτε αρκετούς χώρους αποθήκευσης και διατηρήστε μια τάξη, κρύβοντας τα πάντα σε ντουλάπια δαπέδου και τοίχου, τα οποία θα τοποθετείτε κατά μήκος ενός τοίχου ή σε εσοχές πλευρικά του τζακιού. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο συμβάλει στην καλαισθησία ενός χώρου η τάξη και η απλότητα.

Αν προτιμάτε να επιδεικνύετε τα βιβλία σας, προσθέστε ανοιχτά ράφια στον χώρο ή αναθέστε σε έναν ξυλουργό να κατασκευάσει μια στενή βιβλιοθήκη, κατά μήκος ενός ή περισσότερων τοίχων.

Προσθέστε ανοιχτά ράφια στον τοίχο στο σαλόνι για να οργανώσετε τέλεια τα βιβλία σας.

Προσθέστε ανοιχτά ράφια στον τοίχο στο σαλόνι για να οργανώσετε τέλεια τα βιβλία σας.

  • Είναι πολύ όμορφο, κομψό και πρακτικό η βιβλιοθήκη αυτή να φτάνει ως το ταβάνι. Έτσι, δεν θα υπάρξουν κενά επάνω ή στο πλάϊ της βιβλιοθήκης -κενά που συνήθως είναι απλά άχρηστος χώρος- και το καθιστικό σας θα έχει μεγαλύτερη σχεδιαστική συνοχή και θα δείχνει πιο ολοκληρωμένο. 

thehomeissue_organise011

Μια λεπτή ψηλή βιβλιοθήκη δίνει στιλ στον χώρο και προσφέρει έξτρα χώρους αποθήκευσης.

Αποφύγετε να έχετε σε κοινή θέα περιοδικά και να αφήνετε διάσπαρτα επάνω σε τραπέζια αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως κλειδιά, κινητά τηλέφωνα και την αλληλογραφία σας. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι ο χώρος σας να δείχνει ασυμάζευτος και «πηγμένος».

Χρησιμοποιήστε κομψά μεγάλα μπολ ώστε να τοποθετείτε εκεί μέσα τα κλειδιά σας, το πορτοφόλι και τα κινητά. Αν τα μπολ αυτά έχουν και καπάκι, ακόμη καλύτερα. Έτσι θα μπορέσετε να τα τοποθετήσετε σε εμφανείς θέσεις επάνω στα τραπέζια σας και να τα αναδείξετε σε πολύ πρακτικά και ταυτόχρονα κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μπολ στο χολ για τα κλειδιά σας προτιμήστε ένα με καπάκι. Τα ανοιχτά μπολ κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ακατάστατος.

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μπολ στο χολ για τα κλειδιά σας προτιμήστε ένα με καπάκι. Τα ανοιχτά μπολ κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ακατάστατος.

  • Για περιοδικά και άλλα μεγαλύτερα αντικείμενα, μπορείτε να βρείτε καλαίσθητα κουτιά που μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από μεγάλα βοηθητικά τραπέζια ή στο πλάϊ τους.
  • Εάν θέλετε να έχετε πολύ εύκαιρα τα CD και τα DVD σας ή απλά δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για αυτά κοντά στο σύστημα ήχου και εικόνας, βγάλτε τα από τις θήκες τους και βάλτε τα μέσα σε υφασμάτινα ή δερματόδετα άλμπουμ για φωτογραφίες, τα οποία μπορείτε να τοποθετείσετε σε οποιοδήποτε ράφι! 

Με τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι θα είστε περιστοιχισμένοι από τα απαραίτητα για εσάς αντικείμενα και όχι μόνο δεν θα μειώσετε την αισθητική δύναμη του χώρου σας, αλλά θα την ενισχύσετε περαιτέρω!

thehomeissue_valte_taksi02

Εκμεταλλευτείτε τις εσοχές και χρησιμοποιήστε τις για ράφια

...Στα παράθυρά σας

Τα γυμνά παράθυρα δεν δείχνουν όμορφα κια δεν είναι πρακτικά, εκτός αν ζείτε σε απόλυτα minimal βιομηχανικό σπίτι, ακόμη κι εκεί όμως περσίδες, στόρια ή κάθετα σκίαστρα θα ενισχύσουν την εικόνα του χώρου σας και θα δώσουν έμφαση στις αυστηρές και απλές γραμμές του.

Σε μεγαλύτερα παράθυρα, προτιμήστε περσίδες, κουρτίνες ή ρολά. Πολύ μεγάλες επιφάνειες ντυμένες με ύφασμα συνήθως θα «βαρύνουν» και θα «μπουκώσουν» τον χώρο σας. 

Αν επιδιώκετε μια πολυτελή εμφάνιση, πρέπει να προσδώσετε περισσότερο ενδιαφέρον στα παράθυρα, προσθέτοντας δύο τουλάχιστον στρώσεις και δημιουργώντας επίπεδα. Καλό θα είναι το εξωτερικό ύφασμα να είναι το πιο «βαρύ» και περίτεχνο, ενώ το εσωτερικό, το πιο ανάλαφρο, διάφανο και απλό. Έτσι, θα μπορείτε να εναλάσσετε και την ποσότητα του φωτός που θα μπαίνει στο καθιστικό σας, από άπλετο εώς καθόλου.

Οι κουρτίνες αποτελούν έναν ωραίο τρόπο για να χωρίσετε επιμέρους τους χώρους στο σπίτι σας.

Οι κουρτίνες αποτελούν έναν ωραίο τρόπο για να χωρίσετε επιμέρους τους χώρους στο σπίτι σας.

  • Βαμβακερά ανοιχτόχρωμα πάνελ και υφασμάτινα ρολά θα κρατήσουν τα ενοχλητικά βλέμματα μακριά από το σπίτι σας, χωρίς να περιορίζετε το φως.
  • Η τοποθέτηση περσίδων μαζί με κουρτίνες θα προσθέσει βάθος και θα βοηθήσει στη μόνωση του χώρου τους κρύους μήνες του Χειμώνα.
  • Οτιδήποτε κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να σας επιτρέπει την δυνατότητα να μπαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο χώρο σας, όταν εσείς το επιλέγετε. Έτσι, αν οι κουρτίνες σας δεν μπορούν να τραβηχτούν πέρα από το πλαίσιο του παραθύρου προς τον τοίχο, αλλά καλύπτουν μέρος του παραθύρου όταν τις τραβάτε, επιλέξτε ελαφριά υφάσματα που θα επιτρέπουν τη διέλευση του φωτός. Είναι σημαντικό να μην μειώσετε την είσοδο του φωτός στο σπίτι σας ακόμη και από αυτή την περιοχή.

thehomeissue_valte_taksi03

Ο κατάλληλος φωτισμός και η σωστή χρήση διακοσμητικών αντικειμένων μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο.

...Στον φωτισμό του καθιστικού σας

  • Το καθιστικό είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, γι' αυτό θα χρειαστείτε ένα καλό συνδυασμό φωτιστικών. Ο πιο ιδανικός είναι να έχετε φωτισμό από πολλές διαφορετικές πηγές που σε κάποια σημεία θα ακτινοβολούν ψυχρό και σε κάποια άλλα ζεστό φως, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε όψη και φωτισμό στο καθιστικό σας ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση και χρήση. Φωτισμός: 5 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε στο Σπίτι
  • Τα φωτιστικά δαπέδου είναι πολύ κομψά, δίνουν πολύ στυλ στον χώρο και φωτίζουν μικρές περιοχές. Τοποθετείστε τα δίπλα σε μια πολυθρόνα. Σε συνδυασμό με τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ιδανικά για διάβασμα και χαλάρωση. Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι περισσότερο διακοσμητικά, θα φωτίσουν εξαιρετικά την επιφάνεια ενός επίπλου και θα αναδείξουν τα αντικείμενα γύρω από αυτά. Εκτός του ότι μπορείτε να τα βγάλετε εύκολα από τη πρίζα και να τα μεταφέρετε αλλού!

Βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα σε πολυθρόνα ή καναπέ. Φέτος είναι πολύ της μόδας το πολύ ψηλά φωτιστικά.

Βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα σε πολυθρόνα ή καναπέ. Φέτος είναι πολύ της μόδας το πολύ ψηλά φωτιστικά.

  • Εάν η οροφή σας είναι -ή θα γίνει- από γυψοσανίδα, φροντίστε να βάλετε σε αυτήν αρκετά σποτ, αλλά όχι πάρα πολλά. Τα σποτ οροφής αποφύγετε να τα τοποθετήσετε κεντρικά του χώρου σας ή σε γεωμετρικά σχήματα. Η τάση αυτή έχει ξεπεραστεί. Προτιμήστε μερικά σποτ που θα «τρέχουν» γραμμικά, παράλληλα με τον τοίχο και κοντά σε αυτόν, μόλις περίπου 25 με 30 εκατοστά μακρυά του.  Φωτισμός: Πώς να υψώσετε... παράστημα (video)
  • Μην αμελήσετε να έχετε και κρυφό φωτισμό στην οροφή από γυψοσανίδα, ο οποίος επίσης θα τρέχει περιμετρικά και όχι κεντρικά. Έτσι θα φωτίσετε και θα αναδείξετε όχι μόνο τα χρώματα των τοίχων σας αλλά επίσης τις κουρτίνες και τα παράθυρα σας.

Δείτε πόσο έξυπνα έχει φωτιστεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Δείτε πόσο έξυπνα έχει φωτιστεί ο συγκεκριμένος χώρος.

  • Στο κέντρο κάθε χώρου και στο κέντρο επάνω από τη τραπεζαρία σας κρεμάστε ένα φωτιστικό οροφής το οποίο θα συνάδει με το στυλ του καθιστικού και μπορεί να είναι από ένα πολύ απλό και μίνιμαλ μέχρι ένας πολύ εντυπωσιακός πολυέλαιος.
  • Αν ο φωτισμός σας είναι επαρκής και δεν θέλετε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό οροφής, ένας στυλάτος ανεμιστήρας στο κέντρο του χώρου θα κάνει θαύματα στο διακοσμητικό σας σύνολο. Ο ανεμιστήρας αυτός μπορεί να είναι από ρετρό εώς πολύ σύγχρονος, αλλά με τίποτα δεν πρέπει να είναι σε στυλ αμερικάνικου σαλούν και με ενσωματωμένα φωτιστικά!
  • Για φωτισμό φόντου, τοποθετήστε διακριτικά φωτιστικά σε εσοχές του τοίχου.
  • Θέλετε να τονίσετε ένα χαρακτηριστικό του χώρου σας; Ή έναν αγαπημένο πίνακα; Σκεφτείτε προβολείς ή άλλα φωτιστικά κατεύθυνσης τα οποία μπορείτε να τα τοποθετήσετε όχι μόνο στην οροφή αλλά και στον τοίχο.

Η σωστή οργάνωση του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση αν θέλετε να μπει σε απόλυτη τάξη και η ζωή σας.

Η σωστή οργάνωση του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση αν θέλετε να μπει σε απόλυτη τάξη και η ζωή σας, αναφέρει το spirossoulis.

  • Για να έχετε ισορροπία φωτός και σκιάς, χρησιμοποιείτε φωτιστικά που κατευθύνουν το φως προς τα πάνω ή προς τα κάτω – όπως φωτιστικά τοίχου – ώστε το φως να αντανακλάται από το ταβάνι ή να τονίζονται συγκεκριμένες περιοχές.
  • Τέλος, είναι απαραίτητοι οι ροοστάτες (ντίμερ) στους διακόπτες σας, τόσο για τα φώτα της οροφής όσο και για τα υπόλοιπα φωτιστικά, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τη φωτεινότητα του χώρου και να τη προσαρμόσετε στη διάθεση σας και των καλεσμένων σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ