Είναι επίσημο: Η Πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας θα "ξενιτευτεί" - Ή όμορφη κόρη της βασίλισσας Λετίσια θα συνεχίσει τις σπουδές της στην Ουαλία (φώτο)

Από το κολέγιο στο οποίο θα παρακολουθήσει μαθήματα, αποφοίτησαν πολλοί γαλαζοαίματοι 

Η πληροφορία είναι επίσημη: Μέσω ενός δελτίου τύπου που δημοσίευσε το Casa Real, της Ισπανίας, ο ο Βασιλιάς Φελίπε VI και η Βασίλισσα Λετίσια, ανακοίνωσαν ότι η μεγαλύτερη κόρη τους, πριγκίπισσα  Ελεωνόρα των Αστουριών,θα συνεχίσει τις σπουδές  της στο εξωτερικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Letizia of Spain ?? (@queenletizia)

Η κληρονόμος του ισπανικού θρόνου πρόκειται να παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολείο της Ουαλίας τον Αύγουστο του 2021.

Η δεκαπεντάχρονη πριγκίπισσα πέρασε τις εξετάσεις και θα παρακολουθήσει για δύο χρόνια το πρόγραμμα International Baccalaureate. στο UWC Atlantic College στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας.

Αυτό συμβαίνει λίγο μετά την αποφοίτηση της πριγκίπισσας Ελισάβετ του Βελγίου, από το ίδιο κολέγιο , το Μάιο του 2020.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το ισπανικό παλάτι, αναφέρεται ότι η πριγκίπισσα Leonor θα διαμείνει σε ένα από τα οκτώ οικοτροφεία στην πανεπιστημιούπολη.

Το κόστος του κύκλου μαθημάτων που είναι  £ 67.000 θα πληρωθεί στο σύνολό του από τον Βασιλιά Φελίπε και τη Βασίλισσα Λετίσια.

Το UWC στεγάζεται στο κάστρο του St Donat's . Είναι ένα κτήριο  του 12ου αιώνα στη νότια ακτή της Ουαλίας και οι εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη, δασικές εκτάσεις, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και αίθουσες διδασκαλίας σε ιστορικά κτήρια.

Ιδρύθηκε το 1962 από τον Γερμανό εκπαιδευτικό Kurt Hahn, ο οποίος ίδρυσε επίσης το οικοτροφείο Gordonstoun στη Σκωτία, στο οποίο φοίτησε ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Στους γαλαζοαίματους απόφοιτους του κολεγίου περιλαμβάνονται ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, αναφέρει το περιοδικό Hello.

Ο ιστότοπός του αναφέρει ότι το κολέγιο "παρέχει μια πλατφόρμα που δίνει στα νεαρά άτομα την ευκαιρία  να μάθουν μέσω κοινής εμπειρίας και να έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια θετική διαφορά".

Η πριγκίπισσα Ελεωνόρα γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005 στη Μαδρίτη. Όταν ανέβει στο θρόνο, θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας ύστερα από την Isabella II, που κυβέρνησε τη χώρα από το 1833 έως το 1868.

Έχει επίσης μια μικρότερη αδερφή, την Infanta Sofia, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2007.

Ο Φελίπε, ο οποίος παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο  Letizia το 2004, έγινε βασιλιάς της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του Juan Carlos I.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ