Αδελφή Andrè ετών 117: Η καλόγρια που νίκησε τον κορωνοϊό - Τα κατάφερε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης (βίντεο)

«Όχι δεν φοβήθηκα»

Λίγο πριν τα 117α γενέθλιά της νόσησε από κορωνοϊό η αδελφή Andre, ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης που κατάφερε ωστόσο να νικήσει τον covid.

Η Λουσίλ Ραντόν κόλλησε covid τον Ιανουάριο στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Τουλόν της Γαλλίας και απομονώθηκε στο δωμάτιό της ώστε να μην μεταδώσει τον ιό.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του οίκου ευγηρίας Νταβίντ Ταβελά, η καλόγρια δεν φοβήθηκε καθόλου, ενώ κύριο μέλημά της ήταν η υγεία των υπόλοιπων τροφίμων του γηροκομείου.

Από τους 88 ηλικιωμένους που μένουν εκεί οι 81 κόλλησαν covid, ενώ 10 περίπου έχασαν την ζωή τους.

Γεννημένη το 1904 η αδελφή Andre ετοιμάζεται να γιορτάσει στις 11 Φεβρουαρίου τα γενέθλιά της, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα και με το bfmtv.com.

«Όχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω… Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου» είπε χαρακτηριστικά η αδελφή Andre μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Θεωρούμε ότι έχει αποθεραπευτεί. Είναι πολύ ήρεμη και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη» δήλωσε ακόμα από μερίας του ο  Νταβίντ Ταβελά σύμφωνα και με το Reuters.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ