Ο Σπύρος Σούλης μας συμβουλεύει: Σπίτι σε ενοίκιο: Ανακαλύψτε τα Έπιπλα που θα σας ακολουθήσουν σε κάθε σπίτι

Πάρτε ιδέες.. 

Μένετε σε ενοίκιο; Αυτά τα έπιπλα θα δώσουν στιλ και θα ανανεώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς να χρειαστεί να πάρετε άδεια από τον σπιτονοικοκύρη για να κάνετε αλλαγές. Μπόνους: όλα τα παρακάτω μπορείτε να τα κρατήσετε και στο επόμενο σπίτι σας - όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι.

Επιλέξτε καναπέ με αποσπώμενα κομμάτια Έτσι θα μπορείτε να αλλάξετε τη φορά του καναπέ ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου και να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κάθισμα αν χρειαστεί. Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα, όπως γκρι ή μπεζ γιατί ο καναπές είναι μεγάλο και κεντρικό στοιχείο του χώρου και πρέπει να ταιριάζει με όποιο χρώμα κι αν έχουν οι τοίχοι σας. 

Σε έναν τέτοιο καναπέ αξίζει να διαθέσετε χρήματα, για να μπορείτε να ξεκουράζεστε και να αντέχει στο χρόνο. Αν πάλι ο καναπές σας είναι μονοκόμματος καλύτερα μην διαθέσετε μεγάλο χρηματικό ποσό, γιατί δεν ξέρετε αν οι διαστάσεις του θα εξυπηρετούν ένα νέο σπίτι.

thehomeissue_spitiseenoikio02

Ο καναπές με αποσπώμενα κομμάτια μπορεί αργότερα να προσαρμοστεί εύκολα σε ένα μικρότερο σαλόνι.

Επιλέξτε τραπεζάκι καθιστικού δύο κομματιών Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορεί το τραπεζάκι να ακολουθεί το μήκος του καναπέ. Μπορείτε να βάλετε και τα δύο αν έχετε όλο το μήκος του καναπέ ή το ένα αν στο νέο σας σπίτι ο καναπές έχει λιγότερα καθίσματα και μικρύνει. 

Δώστε βάση στα μικροέπιπλα αφού συμπληρώνουν ή δημιουργούν μικρές γωνιές σε οποιοδήποτε σπίτι. Επιλέξτε ωραία σκαμπό, πλαϊνά τραπεζάκια, πουφ κλπ. γιατί δίνουν χαρακτήρα και ολοκληρώνουν το καθιστικό σας. Αν σε κάποιο άλλο σπίτι δεν χωράνε, σίγουρα θα υπάρξουν δωμάτια που θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

thehomeissue_spitiseenoikio05

Ακόμα και αν στο επόμενό σας σπίτι δεν χωράει το δεύτερο πουφ, τότε θα μπορείτε να το βάλετε σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Συμπεριλάβετε στο καθιστικό σας μια πολυθρόνα Συμπληρώνει άριστα τη γωνιά του καθιστικού σας και μπαίνει παντού. Τολμήστε να της δώσετε το αγαπημένο σας χρώμα, όσο έντονο κι αν είναι αυτό. Η πολυθρόνα δεν κυριαρχεί μέσα στον χώρο και ακόμα και αν δεν ταιριάζει απόλυτα, μπορείτε να τοποθετήσετε άλλα διακοσμητικά για να δέσει οπτικά αναφέρει το spirossoulis.

Αποφεύγετε μεγάλες συνθέσεις τοίχου Επιλέξτε μια σύνθεση για τον τοίχο με αποσπώμενα κομμάτια. Έτσι θα μπορείτε να τα προσαρμόζετε ανάλογα με τη διάσταση του τοίχου. Αποφύγετε μεγάλες ενωμένες κατασκευές γιατί δεν ξέρετε αν στο μέλλον θα χωράνε ή θα ταιριάζουν στις διαστάσεις του χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τις βιβλιοθήκες, επιλέξτε τις με αποσπώμενα κομμάτια για να τις επεκτείνετε ή να τις μικραίνετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

thehomeissue_spitiseenoikio03

Μια τέτοια σύνθεση τοίχου μπορεί να αλλάξει σχήμα τοποθετώντας τα κομμάτια με διαφορετικό τρόπο ή ακόμα και αφαιρώντας κάποια από αυτά.

Επιλέξτε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο Είναι πολύ πρακτικά αφού ποτέ δεν ξέρετε πόσες ντουλάπες θα έχει το επόμενο σπίτι σας. Ακόμη, είναι πολύ πρακτικά και στις μετακομίσεις αφού μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα αντί να τα βάζετε στις κούτες. Οπότε αγοράστε σκαμπό, καναπέ και κρεβάτι πάντα με αποθηκευτικό χώρο.

Τραπεζαρία που να ανοίγει Η καλύτερη ιδέα τραπεζαρίας είναι η ροτόντα γιατί δεν έχει γωνίες ώστε να χτυπάτε αν πρέπει να μπει σε μικρότερο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό το έπιπλο να ανοίγει. Οπότε, αν έχετε χώρο την αφήνετε ανοιχτή με οβάλ σχέδιο ή αν δεν υπάρχει χώρος σε ροτόντα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχετε παραπάνω καρέκλες για όταν είναι ανοιχτή. Στην τραπεζαρία αξίζει να διαθέσετε κάποια χρήματα αφού είναι ένα έπιπλο που θα χρησιμοποιηθεί πολύ - και το καλό ξύλο δίνει πάντα σε ένα σπίτι άλλη κομψότητα.

thehomeissue_spitiseenoikio04

Επιλέξτε ένα στρογγυλό τραπέζι αν δεν έχετε πολύ χώρο.

Επιλέξτε διπλό κρεβάτι με μέγιστο φάρδος 1,70 Ένα κλασικό διπλό έχει φάρδος 1,60. Είναι η τυπική διάσταση που μπαίνει στις κατόψεις όταν σχεδιάζεται η κατοικία. Λογικά όσο μικρό και αν είναι το σπίτι, το master bedroom θα το χωράει και οι 10 πόντοι παραπάνω δεν θα είναι πρόβλημα. Όμως μην πάρετε ποτέ μεγαλύτερο, εκτός κι αν το μεγάλο υπνοδωμάτιο αποτελεί βασική προϋπόθεση της επιλογής του σπιτιού σας.

Προσεγμένος φωτισμός  Ο φωτισμός στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, αλλά και γιατί δίνει στιλ. Διαθέστε χρήματα για τα βασικά φωτιστικά της κατοικίας, όπως της τραπεζαρίας, του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας. Είναι αντικείμενα που σε όποιο σπίτι και να πάτε είναι αυτά που δίνουν ποιότητα στον χώρο. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν απαιτήσεις και για φωτισμό σε επιμέρους σημεία. Εκεί αγοράστε κάτι απλό και οικονομικό, γιατί πιθανόν σε ένα άλλο σπίτι να μην τα χρειαστείτε και δεν θέλουμε να “κλέβουν” την παράσταση από τα βασικά φωτιστικά.

Επιμέρους φωτισμός Δίνουν ατμόσφαιρα και δημιουργούν μικρές εστίες φωτισμού που μεγαλώνουν το χώρο και τον κάνουν πιο μυστηριώδη - και εν τέλει γοητευτικό. Επιλέξτε ωραίες λάμπες και επιδαπέδια φωτιστικά. Ταιριάξτε τους αλλάζοντας ή διαλέγοντας το χρώμα στο καπέλο ή στη βάση τους. Η επιλογή φωτιστικών με αμπαζούρ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί αλλάζοντας τα αμπαζούρ στο φωτιστικό, αλλάζει τελείως εικόνα και προσαρμόζεται σε κάθε νέο χώρο, με πολύ οικονομικό τρόπο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ