Όσα δεν γνωρίζαμε για τον πρίγκιπα Φίλιππο: Λατρεύει την τζαζ, δεν ήθελε να ζήσει μέχρι τα 100, έκοψε το τσιγάρο για χάρη της Ελισάβετ

Πριν από 30 χρόνια είπε «δεν με νοιάζει τι θα γραφτεί στην ταφόπλακά μου»

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 και σε λίγους μήνες θα κλείσει αισίως τα 100 του χρόνια. Οπότε είναι μια καλή στιγμή για να δούμε μερικά facts που δεν γνωρίζαμε για εκείνον!

Ως απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, ο Φίλιππος γεννήθηκε στην Ελλάδα όντας μέλος της Ελληνικής και της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Ωστόσο η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

Έχοντας εκπαιδευτεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατετάγη σε ηλικία 18 ετών στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, το 1939.

Από τον Ιούλιο του 1939 άρχισε να αλληλογραφεί με τη 13χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν μακρινή ξαδέλφη του, την οποία είχε συναντήσει για πρώτη φορά το 1934.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1947 και πλέον ο Φίλιππος εκτός από τον τίτλο του πρίγκιπα κατέχει και αυτόν του Δούκα του  Εδιμβούργου.

Μέχρι εδώ καλά! Ας δούμε όμως και 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον πρίγκιπα Φίλιππο.

1 Απεχθάνεται τον Tom Jones, αλλά λατρεύει την τζαζ μουσική.

2 Πριν από 30 χρόνια είπε «δεν με νοιάζει τι θα γραφτεί στην ταφόπλακά μου».

3 Στα γενέθλια των 100 χρόνων της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ είχε πει «θεέ μου δεν θέλω να ζήσω μέχρι τα 100, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο».

4 Όταν ρωτήθηκε ποια χώρα θέλει να επισκεφτεί είπε «Την Ρωσία παρόλο που έχουν σκοτώσει την μισή μου οικογένεια».

5 Η αδελφή του Cecile και ο άντρας της πέθαναν σε ένα αεροπορικό δυστύχημα το 1939. Ήταν 8 μηνών έγκυος σύμφωνα και με την dailymail.

6 Έκοψε το τσιγάρο μετά από χρόνια επειδή του το ζήτησε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων που της έκανε δώρο είχε φτιαχτεί από 11 διαμάντια τα οποία «πήρε» από την τιάρα της μητέρας του. 

8 Σε μια συνέντευξη το 1969 στο BBC τον είχαν ρωτήσει αν ο αυστηρός του πατέρας του είχε πει ποτέ «κάτσε κάτω και σταμάτα να μιλάς» με εκείνον να απαντά «ναι, όλη την ώρα».

9 Έχει δημιουργήσει το Thursday Club μια «αντροπαρέα» τους οποίους συναντά κάθε Πέμπτη και τρώνε όλοι μαζί στο Soho, στο εστιατόριο Wheeler’s. Μάλιστα η βασίλισσα τους αποκαλεί «τους αστείους φίλους του Φίλιππου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

10 «Κληροδότησε» το δικό του χρώμα στο παλάτι, ένα σκούρο πράσινο. Μάλιστα το "Edinburgh green" ήταν το χρώμα που επέλεγε και για τα αυτοκίνητά του. Το 1954 έφερε στο  Buckingham μια Aston Martin Lagonda 3l σε πράσινο του Εδιμβούργου με γρκι δερμάτινα καθίσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ