Γιώργος Καπουτζίδης: Έχω ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια, στάθηκα σαν ψεύτης και υποκριτής, έκανα ότι δεν ξέρω (βίντεο)

"Ας πάρει ο καθένας τις τύψεις του και την ντροπή του"

Για την φίλη του Αγγελική Λάμπρη και τις κατηγορίες εις βάρος σκηνοθέτη μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τα κορίτσια αλλά και από τον άνθρωπο αυτόν «γιατί έκανα ότι δεν γνωρίζω».

«Πρέπει να βγουν όλα στο τραπέζι και να διορθωθούν. Ας ξεκινήσουμε από τις πιο σοβαρές και να πάμε στις πιο μικρές. Πρέπει όλα να τα δούμε. Στο θέατρο η ιεραρχία στη λήψη των αποφάσεων πρέπει να υπάρχει. Στη ζωή όμως δεν υπάρχει. 

Όλοι οφείλουν τον ίδιο σεβασμό σε όλους. Όταν κλείνει το θέατρο όλοι είναι άνθρωποι χωρίς καμία ταμπέλα. Καταλαβαίνω ότι αυτό που γίνεται τώρα γίνεται με άκομψο τρόπο, αλλά το ίδιο άκομψο είναι όταν τα συζητούσαμε στις ταβέρνες μετά την παράσταση.

Εμένα δεν με νοιάζει να μάθω ποιος έκανε τι. Ξεκίνησα κι εγώ με την περιέργεια, αλλά δεν με νοιάζει τα ξέχασα στην πορεία. Αυτό που με νοιάζει είναι να εργάζομαι σε έναν χώρο που υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση.

Και αυτό πρέπει να το δει η ίδια η Πολιτεία, η οποία όπως έχει νομοθετήσει, με τους άντρες πιο πάνω, τις γυναίκες, τους γκέι ,τους τρανς τι περιμένεις; Η ίδια λέει ότι δεν έχουν ίσα δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης και πρόσθεσε ακόμα ότι:

«Νιώθω πως όχι. Όταν τελείωσε η Αγγελική αυτά που μου έλεγε, μου είπε τέλος, δεν ξαναμιλάω. Θα σεβαστώ αυτό και θα την ακούσω. Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να ξέρει ένα παιδί πού θα πάει και πού θα απευθυνθεί. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, ήμασταν στα χαμένα. Πρέπει ένα παιδί να μην φοβάται να πάει σε οντισιόν. Και όταν συμβεί κάτι να υπάρχει ένας φορέας να απευθυνθεί. Πρέπει να πούμε πολλά συγχαρητήρια στον κ. Μπιμπίλα γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να βάλουμε κανόνες, να θεσμοθετήσουμε τα πράγματα.

Εγώ στάθηκα στην Αγγελική όταν έγινε αυτό και στέκομαι και τώρα δίπλα τους. Στο ενδιάμεσο δεν ήμουν σε αυτή τη διαδρομή. Έχω συναντήσει κι εγώ αυτόν τον άνθρωπο και έχω υπάρξει ψεύτης και υποκριτής, γιατί έκανα ότι δεν γνωρίζω. 

Εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από την Αγγελική, τη Μελίνα και από τα κορίτσια. Το έχω κάνει. Γιατί αποφάσισα να κουκουλώσω και να ξεχάσω, να κάνω ότι δεν έγινε. Και από αυτόν τον άνθρωπο, γιατί στάθηκα ψεύτης και υποκριτής. Τον κοιτούσα και έκανα ότι δεν ξέρω. Ας πάρει ο καθένας τις τύψεις του και την ντροπή του και να τις διαχειριστεί».

 

Τι είχε πει η Αγγελική Λάμπρη

Η ηθοποιός είχε βρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και είχε μιλήσει για γνωστό σκηνοθέτη τον οποίο έχει καταγγείλει και η Τζένη Μπότση.

 «Το θυμάμαι και ταράζομαι. Ήταν το 1998, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή. Με πήρε τηλέφωνο ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και μου είπε ότι θέλει να με δει για μία ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο και ότι έψαχνε μία ηθοποιό. Μου είπε να φοράω συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης.

Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και εκείνος κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ γιατί δεν συμβαίνει αυτό γενικώς. Ρώτησα γιατί κλείδωσε την πόρτα και μου απάντησε για λόγους ασφαλείας. Ανέβηκα στην σκηνή και ανέβηκε κι εκείνος μετά από λίγο και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να έρχεται πάρα πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα και να φοβάμαι. Κι όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμα περισσότερο.

 

Σταμάτησα την πρόβα, λέγοντας πως δεν νιώθω καλά. Είπα τη δικαιολογία ότι είμαι άρρωστη για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επέμενα πάρα πολύ. Εκείνος μου έλεγε ότι η οντισιόν θα έπρεπε να γίνει εκείνη τη μέρα. Περισσότερο ταραγμένη του έλεγα ότι δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν και τον παρακάλεσα να φύγω. 

Φοβήθηκα πολύ, κατέβηκα από τη σκηνή και κατέβηκε και εκείνος από την άλλη μεριά της σκηνής και στάθηκε απέναντι μου. Κι ενώ ήμουν σοκαρισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω και εκείνος προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα πως δεν ήταν κανείς εκεί να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα, δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό, ήταν πολύ σοκαριστικό» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ