Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Λιγνάδης: Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου (φωτό)

Αναλυτικά η επιστολή του

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που από το 2019 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού έστειλε επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα «έχουμε γίνει μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, γύρω από το πρόσωπό μου».

Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους του θεάτρου και του Πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια καταγγελία που να τον εμπλέκει επώνυμα.

Ο ίδιος πριν μερικές ημέρες είχε διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να υποβάλει παραίτηση, ωστόσο το Σάββατο μέσω της επιστολής του ανακοίνωσε τους λόγους που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η Λίνα Μενδώνη από μεριάς της έκανε δεκτή την παραίτηση με την εξής ανακοίνωση:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης».

 

Ολόκληρη η επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την συνεργασία.

Με τιμή

Δημήτρης Λιγνάδης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ