13 σκληρές αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς αν θες να βρεις την ευτυχία -Πάντα να ξέρεις πως οι αποτυχίες είναι αναπόφευκτες

Η ζωή είναι δύσκολη. Το ξέρω. Το ξέρεις κι εσύ. Όλοι το ξέρουμε. Το χειρότερο είναι πως δεν έχουμε οδηγίες γι αυτή.

Απλώς συμβαίνει. Κυλά μπροστά στα μάτια μας και τελικά περνά. Και τότε, μια μέρα ξυπνάμε από ένα μεγάλο όνειρο και συνειδητοποιούμε πως έχουμε χάσει όλη την ζωή μας. Ανοίγουμε τα μάτια μας και ανακαλύπτουμε πως ποτέ δεν ζήσαμε, απλώς επιβιώσαμε στο ταξίδι.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για πολλούς. Ωστόσο, για να το εμποδίσουμε αυτό θα ήθελα να μοιραστώ λίγη σοφία που θα σε κάνει να νιώσεις άβολα, αλλά μακροπρόθεσμα θα σε κάνει ένα δυνατότερο άτομο.

Παρακάτω βρίσκονται 13 επώδυνες αλήθειες για την ζωή που θα σε βγάλουν από την ζώνη ασφαλείας σου και θα σε βοηθήσουν να βρεις την ευτυχία:

  1. Θα απογοητευτείς από αυτούς που αγαπάς. Όλοι μας έχουμε νιώσει την καρδιά μας να ραγίζει. Γι αυτό πρέπει να φροντίζεις για την ευημερία σου, να προστατεύεις την καρδιά σου και να σταματήσεις να έχεις πολλές προσδοκίες από τους άλλους και να περιμένεις κάποιον που η ψυχή του θα ταιριάζει με την δική σου.
  2. Οι αποτυχίες είναι αναπόφευκτες. Είναι κομμάτι της διαδικασίας. Είναι τα βήματα που μας οδηγούν στην επιτυχία. Δεν πρέπει να τις φοβάσαι.
  3. Δεν μπορείς να πεις πως πραγματικά αγαπάς κάποιον/α αν δεν του έχεις ανοίξει πρώτα την ψυχή σου. Η αγάπη απαιτεί να έχεις το θάρρος να μοιραστείς την καρδιά σου με κάποιον άλλον και να δείξεις τα ευάλωτα σημεία σου. Το να αγαπάς κάποιος σημαίνει να του/της επιτρέπεις να βλέπει τον αληθινό εαυτό σου. Σημαίνει να φοβάσαι ότι θα πληγωθείς αλλά να το κάνεις ούτως ή άλλως.
  4. Πρέπει να αφήσεις ορισμένα πράγματα αν θες να αναπτυχθείς.
  5. Δεν χρειάζεται να ταιριάζεις με όλους. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς με όλους. Δεν χρειάζεται να είσαι το άτομο που σου λέει η κοινωνία να είσαι. Θέλει κουράγιο και αποφασιστικότητα και αγνή καρδιά για να πας ενάντια στις τάσεις της εποχής, αλλά μόλις ελευθερωθείς από αυτό το κλουβί, θα βρεις την αληθινή ευτυχία. Εν τέλει, ξέρεις τι λένε. Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα.
  6. Η ζωή ποτέ δεν θα είναι όπως την σχεδιάζεις. Αντί να κάνεις σχέδια, εστίασε την ενέργεια και την δύναμη σου στο να θέτεις μακροπρόθεσμους στόχους. Μην αφήσεις ξαφνικές αλλαγές να σε ταράξουν και να σε ρίξουν. Ακολούθησε τα όνειρα σου.
  7. Τα καλά νέα είναι πως τίποτα στην ζωή δεν είναι μόνιμο. Τα κακά από την άλλη είναι πως και τίποτα δεν είναι εφήμερο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκτιμήσεις όλα όσα έχεις, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να απολαύσεις κάθε στιγμή όσο διαρκεί αναφέρει το Awaken.
  8. Ας το παραδεχτούμε. Όλοι είμαστε μπερδεμένοι. Όλοι φοβόμαστε. Ανεξάρτητα από το πόσο θετικοί φαινόμαστε και από το πόσο αυτοπεποίθηση δείχνουμε να έχουμε, όλοι έχουμε τις ανασφάλειες και τους δαίμονες που μας στοιχειώνουν την νύχτα. Σταμάτα να συγκρίνεις την ζωή σου με αυτή των άλλων ανθρώπων. Δεν ξέρεις τι περνάνε.
  9. Το να συγχωρέσεις τον εαυτό σου είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αλλά επίσης είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου σε όλη σου την ζωή.
  10. Δεν μπορείς να αναγκάσεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν. Αντιμετώπισε το, κάποιοι θα σε μισούν. Άλλοι θα σε απεχθάνονται. Μερικοί θα σε ζηλεύουν. Κάποιοι θα σε κρίνουν. Αλλά λίγοι εκπληκτικοί άνθρωποι θα σε αγαπούν με όλη τους την καρδιά. Θα είναι οι μοναδικοί για τους οποίους χρειάζεται να νοιάζεσαι.
  11. Αν θες να αναπτυχθείς, πρέπει να βρεις το κουράγιο μέσα σου για να αφήσεις την ζώνη ασφαλείας σου και να αντιμετωπίσεις την απρόβλεπτη, σκληρή και ψυχρή πλευρά αυτού του κόσμου. Δεν μπορείς να περιμένεις η ζωή σου να αλλάξει προς το καλύτερο αν δεν κάνεις καμία προσπάθεια γι αυτό.
  12. Όλα όσα έχεις είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή. Να θυμάσαι, ελκύεις αυτό που αξίζεις. Τίποτα δεν αποτελεί σύμπτωση στη ζωή. Οι άνθρωποι της ζωής σου προορίζονταν να έρθουν για κάποιο λόγο. Τα πράγματα που βιώνεις αυτή τη στιγμή ήταν γραφτό να σου συμβούν. Έτσι θα μάθεις τα μαθήματα που πρέπει.
  13. Ξέρω πως ακούγεται τρομακτικό αλλά είσαι μόνος/η σε αυτόν τον κόσμο. Γεννιέσαι μόνος και πεθαίνεις μόνος. Είσαι το μοναδικό άτομο στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Το μόνο άτομο που μπορεί πραγματικά να σε σώσει. Ο μόνος ήρωας της ζωής σου. Μην με παρεξηγήσεις. Οι φίλοι και η οικογένεια σου μπορεί να είναι πάντα στο πλάι σου για να σε υποστηρίξουν και να σε ανεβάσουν, αλλά εν τέλει, μόνο εσύ ευθύνεσαι για την ζωή σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ