Πως να κάνεις τέλειο μακιγιάζ ματιών με γωνία - Ποιο ταιριάζει ιδανικά στα μάτια σου

Δείτε όλα τα tips... 

Ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα μακιγιάζ ματιών για όλες τις ώρες είναι και αυτό που τονίζει την εξωτερική γωνία των ματιών.

Μπορεί να γίνει με οποιεσδήποτε αποχρώσεις σκιών σας αρέσουν και το αποτέλεσμα να είναι είτε απαλό και φυσικό, ή πιο έντονο και βραδινό. Αυτό έχει να κάνει με το γούστο και το στυλ κάθε γυναίκας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως η συγκεκριμένη τεχνική, αν και είναι πιο συνήθης με σκούρα σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία του ματιού, σε κάποιες από εμάς ταιριάζει περισσότερο το σκούρο χρώμα στην εσωτερική γωνία.

Επίσης, υπάρχει και η μέθοδος της διπλής γωνίας. Αυτής δηλαδή που έχει σκούρο χρώμα τόσο προς τη μύτη, όσο και προς τους κροτάφους.

Δείτε αναλυτικότερα τη βασική τεχνική για τη δημιουργία του τέλειου μακιγιάζ ματιών με γωνία, αλλά και ποιο είναι το στυλ που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας σχήμα ματιών.

Πως να επιλέξετε την ιδανική γωνία στο μακιγιάζ των ματιών σας

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα για την άψογη εφαρμογή της σκιάς ματιών σε σχήμα γωνίας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιο στυλ κολακεύει τα μάτια μας. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό και θα τονίσει τα μάτια με τον καλύτερο τρόπο.

Μάτια με κανονική απόσταση μεταξύ τους / αμυγδαλωτά μάτια: Σε αυτή την περίπτωση είστε πολύ τυχερή. Η συμμετρία των οφθαλμών δίνει το περιθώριο να επιλέξετε οποιοδήποτε στυλ θέλετε.

Τονίστε λοιπόν την εξωτερική γωνία των ματιών σας με ένα πλάγιο σκούρο V ή βάψτε και τις δυο γωνίες με μια έντονη σκιά. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό σε κάθε περίπτωση.

Μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους: Πρόκειται για αυτά που είναι πιο κοντά στη μύτη και η απόσταση των εσωτερικών γωνιών τους είναι μικρότερη από το μήκος ενός ματιού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα κάνετε να μοιάζουν πως έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

Επομένως, το ιδανικό μακιγιάζ ματιών είναι αυτό που έχει τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους: Είναι το αντίθετο του close set eyes. Δηλαδή οι εσωτερικές γωνίες των ματιών έχουν μεγαλύτερη απόσταση από ένα μάτι.

Για να τα κάνετε λοιπόν να φαίνονται πιο κοντά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε σκούρα σκιά ματιών στην εσωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμη στην εξωτερική.

Στρογγυλά μάτια: Το σχήμα τους είναι σχετικά ομοιόμορφο σε πλάτος και μήκος. Επομένως, χρειάζεται να τα κάνετε να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά με την ιδανική εφαρμογή σκιάς.

Τονίζοντας λοιπόν την εξωτερική γωνία των ματιών με το κατάλληλο μακιγιάζ (σε σχέδιο πλάγιου V), μπορείτε να τους δώσετε ένα πιο ισορροπημένο σχήμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε σκούρα σκιά και στις δυο γωνίες του ματιού, ολοκληρώνοντας με μια πιο ανοιχτόχρωμη στη μέση.

Μάτια με καθοδικό σχήμα: Το σχήμα αυτό κάνει το βλέμμα να δείχνει πεσμένο και κουρασμένο, καθώς η εξωτερική γωνία του ματιού είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική.

Κάνοντας λοιπόν ένα μακιγιάζ με σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται πιο ανοδικά. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή η γωνία που θα σχηματίσετε να έχει ανοδική πορεία.

Μάτια με ανοδικό σχήμα: Πρόκειται για το ανάποδο από το καθοδικό σχήμα ματιών. Διαφέρουν από τα αμυγδαλωτά, διότι η εξωτερική γωνία πηγαίνει προς τα πάνω και η γραμμή του κάτω βλεφάρου φαίνεται μεγαλύτερη από την πάνω.

Σε αυτή την περίπτωση η καλή ανάμειξη των σκιών στην εξωτερική γωνία των ματιών θα δώσει μια πιο ισορροπημένη εικόνα στο τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, βάζοντας μια σκούρα σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου θα μειώσετε αμέσως το ανοδικό του σχήμα δημιουργώντας μια πιο ισορροπημένη εικόνα.

Μικρά μάτια: Προκειμένου να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, συνιστάται να αποφεύγετε τις πολύ σκούρες σκιές, αλλά παράλληλα να δώσετε ένταση στο βλέμμα.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας μια σκιά μεσαίου τόνου στην εξωτερική γωνία, αλλά και στην πτυχή του βλεφάρου. Εξίσου σημαντικό είναι να δώσετε περισσότερο φως στην εσωτερική γωνία των ματιών χρησιμοποιώντας μια ανοιχτόχρωμη σκιά.

Μεγάλα μάτια: Αν και σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο σχήμα ματιών θέλει σκιές μεσαίων αποχρώσεων για να απογειωθεί, η προσθήκη μιας πιο σκούρας σκιάς στην εξωτερική γωνία των ματιών, μπορεί να κάνει το μακιγιάζ πολύ πιο εντυπωσιακό και smokey.

Mακιγιάζ ματιών με γωνία (3)

Τα βήματα για να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ ματιών με γωνία (+video)

Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή των σκιών, ολοκληρώστε τη βάση σας. Συγκεκριμένα για τα μάτια θα πρέπει να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα ματιών και concealer. Αν βέβαια θέλετε το μακιγιάζ των ματιών σας να είναι πιο σταθερό και η γωνία που θα σχηματίσετε πιο εμφανής, συνιστάται και η χρήση primer.

Στη συνέχεια ξεκινάει η τοποθέτηση του χρώματος στο κινητό βλέφαρο. Για επαγγελματικό αποτέλεσμα θα χρειαστείτε:

  • 1 πινέλο σκιών
  • 1 blending brush (πινέλο ανάμειξης σκιών)
  • 1 παλέτα σκιών με τουλάχιστον 3 αποχρώσεις (μια σκούρα, μια μεσαία και μια ανοιχτή)

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι:

  1. Ξεκινήστε παίρνοντας το πινέλο ανάμειξης σκιών και εφαρμόζοντας τη μεσαία σκιά στην πτυχή του ματιού, αλλά και την εξωτερική του γωνία.
  2. Στη συνέχεια με το ίδιο πινέλο απλώστε κάνοντας κυκλικές κινήσεις την σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών σας, σχηματίζοντας το πλάγιο V που χρειάζεται το μακιγιάζ σας.
  3. Αφού ολοκληρώσετε τη γωνία, πάρτε το πινέλο σκιών και εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, αναμειγνύοντας το ομοιόμορφα με τη γωνία.
  4. Ολοκληρώστε εφαρμόζοντας με ένα ελαφρώς πλατύ και γωνιώδες πινέλο τη σκούρα σκιά στο εξωτερικό μισό κάτω βλέφαρο, τη μεσαία στο 1/4 της μέσης και λίγη ανοιχτόχρωμη προς την εσωτερική γωνία.
  5. Τέλος, βάλτε μάσκαρα και το μακιγιάζ με γωνία είναι έτοιμο!

Κάποιες makeup artists προτιμούν να ξεκινούν βάφοντας το κινητό βλέφαρο με την ανοιχτόχρωμη σκιά. Έτσι, δημιουργούν μια βάση μακιγιάζ και έπειτα τοποθετούν το χρώμα στην εξωτερική γωνία. Εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε και τις δυο τεχνικές για να βρείτε ποια σας βολεύει περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να κάνετε την γωνία των ματιών σας ακόμη πιο εντυπωσιακή, μπορείτε να προσθέσετε στο μακιγιάζ σας μια λεπτή γραμμή με μαύρο eyeliner. Aναφέρει το beautetinkyriaki.

Ένα τρικ που κάνει ακόμη πιο έντονη τη γωνία είναι η τοποθέτηση με ανοδική πορεία σελοτέιπ στην εξωτερική πλευρά του ματιού.

 

 

 

 

H makeup artist Denitslava μας παρουσιάζει βήμα βήμα ένα καθημερινό μακιγιάζ με απαλή γωνία ματιών σε γήινες αποχρώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ