Η Μαρία Μαραγιάννη δείχνει στο eirinika 3 ασκήσεις Pilates για σμιλεμένους κοιλιακούς - Μπορείς να τις κάνεις στο σπίτι ή έξω (φωτό)

Ας θωρακίσουμε λοιπόν το ανοσοποιητικό μας

Θα μπορούσα να μιλάω και να γράφω για την μέθοδο PILATES ατελείωτες ώρες. Είναι τόσα πολλά τα οφέλη της που ακόμη και χείμμαρο από λέξεις να απαριθμήσω, δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν απόλυτα τον μαγικό τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει το σώμα.

Οι μύες συναρμογούν και με απόλυτο έλεγχο, η επίτευξη της κάθε κίνησης πραγματοποιείται με σεβασμό στο σώμα, δίχως να ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού. Εστιάζει στην ενδυνάμωση των μυών, ειδικά του κορμού, προσφέρει ευλιγισία, ισσοροπία, συντονισμό του σώματος και του πνεύματος και αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας.

Μέσα από την δική μου εμπειρία και την ενασχόληση μου με την μέθοδο, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι μέσα σε 10 μαθήματα καταλαβαίνεις την διαφορά, σε 20 την βλέπουν οι άλλοι και σε 30 μαθήματα έχεις ένα καινούργιο σώμα.

Πρόκειται για μία μέθοδο αρκετά δυναμική, ωστόσο οι ασκήσεις της προσαρμόζονται ανάλογα στην φυσική κατάσταση του εκάστοτε ασκούμενου.

Μέσα στην δύσκολη κατάσταση που διανύουμε, δράττω την ευκαιρία να σας προτρέψω, να μην αφήσετε στην τύχη ούτε την φυσική σας κατάσταση ούτε την ψυχολογία σας.

Η μέθοδος PILATES θα μπορούσε να σας βοηθήσει στα παραπάνω γιατί είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος και παράλληλα να τονώσει την ψυχολογία σας μιας και μια από τις 8 αρχές της είναι η βαθιά εισπνοή η οποία έχει αναρίθμητα ωφέλη.

Ας θωρακίσουμε λοιπόν το ανοσοποιητικό μας, ας βελτιώσουμε την ψυχολογία μας αφού μέσω της άσκησης απελευθερώνονται οι ορμόνες της χαράς, οι γνωστές ενδορφίνες και ας ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας κάνοντας PILATES.

Σας παρουσιάζω παρακάτω 3 ασκήσεις τις οποίες θα μπορούσατε να εκτελέσετε από το σπίτι σας ή κάποιο εξωτερικό χώρο για τέλειους κοιλιακούς.

Παρακάτω η pilates instructor Μαρία Μαραγιάννη περιγράφει 3 ασκήσεις της μεθόδου pilates:

1. SIDE BENDING

Είμαστε σε πλάγια θέση. Στηριζόμαστε στο ένα χέρι με την παλάμη μας ή στον αγκώνα μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους καρπούς. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή σηκωνόμαστε σε πλάγια σανίδα. Φροντίζουμε το πάνω πόδι να είναι μπροστά από το κάτω πόδι στο έδαφος. Προσοχή να είναι ενεργοποιημένος ο εγκάρσιος κοιλιακός και να σφίξουμε καλά τους γλουτούς ώστε να παραμείνει η λεκάνη ευθυγραμμισμένη.

2. BACK SUPPORT

Είμαστε στα καθιστικά μας κόκκαλα. Τα πόδια μας είναι τεντωμένα. Τοποθετούμε τα χέρια μας λίγο πιο πίσω από τα ισχία με τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι σε σανίδα, προσέχοντας να μην πέσει η λεκάνη προς τα κάτω. Διατηρούμε το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια, τηρώντας όλα τα παραπάνω. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης και η αύξηση της κινητικότητας του ισχίου.

3.S INGLE STRAIGHT LEG STRETCH

Ανεβάζουμε τον κορμό, τεντώνουμε το ένα πόδι στις 90 μοίρες και το άλλο τεντωμένο λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος. Η λεκάνη μας σε ουδέτερη θέση σταθερή και τετράγωνη στο έδαφος. Ενεργοποιούμε τον εγκάρσιο κοιλιακό βυθίζοντας τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή τραβάμε το πόδι δύο φορές προς τον κορμό. Ο κορμός παραμένει σταθερός πάνω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ