Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Jeff Bezos εγκαταλείπει την Amazon - Ποιος μπαίνει στην θέση του;

«Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια»

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Jeff Bezos «εγκαταλείπει» την Amazon. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ο Jeff Bezos θα αποχωρήσει από τον ανώτατο εκτελεστικό ρόλο και τη θέση του θα αναλάβει ο σημερινός CEO της Amazon Web Services Andy Jassy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Σημειώνεται ότι ο Bezos είναι διευθύνων σύμβουλος της Amazon από το 1995, οπότε και την ίδρυσε σε ένα γκαράζ και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει δει την εταιρεία να εξελίσσεται σε μια επιχείρηση - τέρας με δισεκατομμύρια κέρδη.

Ο Jassy, που αναμένεται τώρα να αναλάβει την θέση του Jeff Bezos δουλεύει στην εταιρεία από το 1997.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Σύμφωνα με το ctvnews.com ο ιδρυτής του κολωσού έστειλε την Τρίτη ένα γράμμα στους εργαζόμενούς του στο οποίο αναφέρει ότι:

«Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια, η Amazon ήταν τότε μόνο μια ιδέα και δεν είχε όνομα. Η ερώτηση που έθετα τότε ήταν "τι είναι το internet". Τώρα έχουμε 1.3 εκατομμύρια ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις και έχουμε αναγνωριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο».

Παράλληλα η Amazon ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2020 με την εταιρία να φέρνει έσοδα 125,6 δις δολαρίων έναντι αναμενόμενων εσόδων 119,7 δις.

Τα κέρδη της ήταν 14,09 ανά μετοχή, σχεδόν διπλάσια από τα αναμενόμενα 7,23 δολάρια ανά μετοχή.

 

Μάλιστα τον Σεπτέμβρη του 2020 ο Jeff Bezos βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ