Η βασίλισσα Μάξιμα και ο βασιλιάς της είχαν επέτειο: Η κόρη του Αργεντίνου πολιτικού & ο Ολλανδός πρίγκιπας που ερωτεύτηκαν (φωτό)

19 χρόνια μαζί!

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 ο τότε πρίγκιπας Γουλιέλμος Αλέξανδρος παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μάξιμα. 

Με αφορμή την συμπλήρωση 19 χρόνων από τον γάμο τους στην στο Instagram έχουν ανέβει μερικές τρυφερές φωτογραφίες από την ξεχωριστή εκείνη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ο θρησκευτικός στο Ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ. Έτσι η Μάξιμα πήρε τότε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ολλανδίας, Πριγκίπισσα της Οράγγης-Νασσάου.

Ήταν το 2013 όταν η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας παρέδωσε τον βασιλικό θρόνο στον γιο της Γουλιέλμο Αλέξανδρο που έγινε και επίσημα βασιλιάς της χώρας.

 

 

Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος Αλέξανδρός είναι ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του πρίγκιπα Κλάους (τότε βασιλικού ζεύγους) ενώ έχει ακόμα έναν αδελφό τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο. Ο τρίτος γιος της οικογένειας, ο πρίγκιπας Φρίζο δυστυχώς έφυγε από την ζωή το 2013.

Οι υπέροχες φωτογραφίες από τον γάμο τους

Το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία, όπως φαίνεται και στις εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media.

 

 

Η τότε πριγκίπισσα Μάξιμα φορούσε ένα απίθανο λευκό νυφικό με διακριτικές λεπτομέρειες από δαντέλα στην άκρη του φορέματος. Είχε ένα τεράστιο πέπλο που σχημάτιζε μια μεγάλη ουρά, ενώ το κεφάλι της κοσμούσε μια διαμαντένια κορώνα.

 

 

Κομψός φυσικά και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος με την επίσημη στολή του. Οι δυο τους αντάλλασσαν χαμόγελα, ενώ σε ένα από τα στιγμιότυπα τους βλέπουμε να δίνουν ένα τρυφερό φιλί στο στόμα.

 

 

Οι δυό τους είναι τώρα μαζί 19 χρόνια και έχουν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τρεις πανέμορφες κόρες. Τις πριγκίπισσες Αικατερίνη Αμαλία, Αλεξία  και Αριάδνη. Πλέον η Αμαλία είναι 17 ετών (7 Δεκεμβρίου 2003), η Αλέξια είναι 15 (26 Ιουνίου 2005) και η μικρότερη της οικογένειας, η Αριάδνη είναι 13 (10 Απριλίου 2007).

 

 

Η κόρη του Αργεντίνου πολιτικού και ο Ολλανδός πρίγκιπας

Η Μάξιμα έγινε το 2013 η πρώτη βασίλισσα της χώρας που γεννήθηκε εκτός Ολλανδίας. Γεννημένη στις 17 Μαΐου 1971 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής είναι κόρη του Χόρχε Σορρεγιέτα, γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας κατά την στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής την περίοδο 1976-1983, και της Μαρία ντελ Κάρμεν Σερρούτι Καρρικάρ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rookie (@royalfocus1)

 

Μάλιστα αυτή η «εμπλοκή» του πατέρα της στην στρατιωτική δικτατορία έκανε τους Ολλανδούς να μην «δουν» αρχικά και με τόσο καλό μάτι τον δεσμό της με τον μελλοντικό βασιλιά της χώρας. Ωστόσο ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη και πως δεν γνώριζε για τον «βρώμικο πόλεμο» του καθεστώτος.

 

 

Της συστηθηκε απλά ως Αλέξανδρος - Νόμιζε ότι του κάνει πλάκα ότι είναι ο διάδοχος του θρόνου

Τον Απρίλιο του 1999 γνώρισε τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο στην Σεβίλλη, κατά τη διάρκεια της Εαρινής Έκθεσης της Σεβίλλης. Σε μια συνέντευξη, της παρουσιάστηκε ως «Αλέξανδρος», και δεν γνώριζε ότι ήταν πρίγκιπας.

Νόμιζε ότι αστειεύεται όταν αργότερα της είπε ότι δεν ήταν μόνο ένας πρίγκιπας, αλλά ο Πρίγκιπας της Οράγγης και κληρονόμος του ολλανδικού θρόνου. Συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά δύο εβδομάδες αργότερα στη Νέα Υόρκη, όπου η Μάξιμα εργαζόταν στη τράπεζα Dresdner Kleinwort Benson.

 

 

Στη Νέα Υόρκη ήταν που ξεκίνησε και η σχέση τους, με την Μάξιμα να γνωρίζει ωστόσο αργότερα τους γονείς του Γουλιέλμου Αλέξανδρου.

Στις 30 Μαρτίου 2001 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του και η Μάξιμα απευθύνθηκε στο έθνος μιλώντας στα ολλανδικά (η οποία τότε μιλούσε μόνο τα βασικά) κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

 

 

Η Μάξιμα έλαβε την ολλανδική ιθαγένεια σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα στις 17 Μαΐου 2001 και από εκείνη την στιγμή είχε διπλή υπηκοότητα: την Αργεντίνικη και την Ολλανδική.

 

 

 Ο αρραβώνας του εγκρίθηκε επισήμως από το Γενικό Κράτος μέσα στο 2001 - ένα απαραίτητο βήμα για τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο ώστε να παραμείνει κληρονόμος του θρόνου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @galleryof_europeanroyals

 

Η Μάξιμα και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος παντρεύτηκαν το 2002. Είναι η πρώτη Ολλανδή βασίλισσα που γεννήθηκε εκτός Ευρώπης, αν και μέσω του πατέρα της είναι απόγονος του βασιλιά Αλφόνσο Γ΄ της Πορτογαλίας και άλλων ευγενών οικογενειών της Ιβηρικής Χερσονήσου που μετακόμισαν στην Αργεντίνικη αντιβασιλεία στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ