Παναγιώτης Αρκουμανέας: Τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα - Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown (βίντεο)

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.... 

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ από τα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται rapid tests σε πολίτες.

Ταραντίλης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown

 

 

 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο» και πως «τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά».

Όπως συμπλήρωσε τα δεδομένα εξετάζονται μέρα - μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα». «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη», ξεκαθάρισε.

Σαρηγιάννης: Ανοικτό ενδεχόμενο 2.000 κρουσμάτων την ημέρα

Ανοικτό ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2000 κρούσματα κορωνοιού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ,  Δ. Σαρηγγιάνης.

 

"Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα", είπε ο καθηγητής προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν, εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων κορωνοιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ