Έβρος: Θρήνος για τον 46χρονο πυροσβέστη - Παρασύρθηκε από τα νερά και πνίγηκε, πήγαινε να απεγκλωβίσει παιδιά (φωτό & βίντεο)

Ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών

Θρήνος στον Έβρο για τον 46χρονο Αρχιπυροσβέστη που έχασε την ζωή του. Ο άτυχος άντρας πήγαινε να απεγκλωβίσει να απεγκλωβίσει παιδιά και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος  ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, έμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου, σύμφωνα και με το evros-news.gr.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

“Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα.

Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση”.

Photo: EUROKINISSI

Ποτάμια οι δρόμοι στον Έβρο

Σημειώνεται ότι στους Δήμους του Έβρου η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια σε πολλούς οικισμούς.

Η σημερινή φονική καταιγίδα, από την οποία έχασε τη ζωή του ο 46χρονος πυροσβέστης στον οικισμό του Απαλού, έχει προκαλέσει εκ νέου σημαντικά προβλήματα στο Δήμο Σουφλίου, ο οποίος ακόμα μετράει τις πληγές που του άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Photo: EUROKINISSI

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση «υπάρχουν καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες, κυρίως στην περιοχή του Σουφλίου, όπου για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να διασώσουν την περιουσία τους».

Photo: EUROKINISSI

Σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, βρίσκεται ο Δήμος Ορεστιάδας, σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, καθώς λόγω της τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία από τις βροχοπτώσεις, ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη του νερού των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ