Τα γενέθλια του είχε ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας & γίνεται 53 ετών - Πώς του ευχήθηκε η βασίλισσα Λετίσια; (φωτό)

Ανέβηκε στον θρόνο το 2014...

Τα γενέθλιά του είχε στις 30 Ιανουαρίου ο Βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και έγινε 53 ετών. 

 

 

Ο Φίλιππος ΣΤ΄ είναι από τον Ιούνιο του 2014 ο Βασιλιάς της Ισπανίας. Φέρει, μεταξύ άλλων, τους ιστορικούς τίτλους του Βασιλιά της Ιερουσαλήμ, της Κύπρου και της Κορσικής.

 

 

 

 

Είναι το τρίτο παιδί και ο μόνος γιος, που απέκτησαν ο  Πρίγκιπας Χουάν Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και η σύζυγός του Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και της Δανίας. 

 

 

Ο Φίλιππος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στην ιστιοπλοΐα, τερματίζοντας έκτος και λαμβάνοντας το Ολυμπιακό δίπλωμα. Στην τελετή έναρξης των αγώνων, ήταν ο σημαιοφόρος της ισπανικής αθλητικής αντιπροσωπείας.

 

 

 

 

 

 

Στις 1 Νοεμβρίου 2003 ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την διαζευγμένη δημοσιογράφο Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο. Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε στις 22 Μαΐου του 2004, στον Καθεδρικό της Αλμουδένα στην Μαδρίτη και θεωρείται ότι τον παρακολούθησαν τηλεοπτικά πάνω από 25 εκατομμύρια Ισπανοί.

 

 

 

Ο Βασιλιάς, ο οποίος δεν έχει γιορτάσει γενέθλια δημοσίως από τότε που έγινε 18 το 1986, θα περάσει τη μέρα του στο σπίτι του στη Μαδρίτη με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Λετίσια, και τις κόρες του λόγω του Covid - 19. 

 

 

 

 

Ο Φίλιππος και η Λετίθια απέκτησαν δύο κόρες: την Ελεονώρα, Πριγκίπισσα των Αστουριών  και την Σοφία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ