Σωτήρης Σκάντζικας: Σκηνοθέτης πρώτο όνομα μου είχε πετάξει αναμμένο τσιγάρο, καθημερινά με έβριζε και με εξευτέλιζε (φωτό)

«Ανέσυρα αυτή την φριχτη μνήμη»

Ο ηθοποιός Σωτήρης Σκάντζικας με ένα μακροσκελές κείμενο στο Facebook θέλησε να μοιραστεί μια παλιά του εμπειρία. Όπως έγραψε σκηνοθέτης του φέρθηκε πολύ σκληρά στο παρελθόν, πετώντας του μάλιστα ακόμα και ένα αναμμένο τσιγάρο όταν έκαναν πρόβα.

Ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έβλεπε όλες τις καταγγελίες που έρχονται από τον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού και πως εκείνος είχε μόνο καλά πράγματα να θυμάται μέχρι που «ανέσυρα αυτή την φριχτη μνήμη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του ηθοποιού

«Μου πέταξε στην πρόβα πάνω μου αναμμένο τσιγάρο, να σιγουρευτεί όπως είπε ότι είμαι τόσο κακός ηθοποιός που δεν ανταποκρίνομαι σε κανέναν αυτοσχεδιασμό. Σκηνοθέτης, πρώτο όνομα τοτε.. Ο ίδιος με είχε επιλέξει σε μια τεράστια οντισιόν για τον κεντρικό ρόλο του έργου, ενός από τους πρώτους ρόλους στην διαδρομή μου.  Καθημερινά με έβριζε, με μείωνε, με εξευτέλιζε, κι εγώ το ζώον, στα ξεκινήματά μου, νόμιζα ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα και πρέπει να δυναμώσω.

Μαζί του, σε όλο αυτό τον πόλεμο και ο κολλητός του, σκηνογράφος, ο φριχτοτερος άνθρωπος που συνάντησα στο θέατρο. Στην γενική πρόβα, ήταν τόση η πίεση, η κακομεταχείριση, ο αντιεπαγγελματισμός, που στην μεση ενός τεραστιου μονολόγου που είχα,...στραβωσε το στόμα μου..αγκυλωσε..δεν μπορούσα να αρθρώσω.. ψελλισα "συγγνώμη, δεν μπορώ να συνεχίσω" και πήγε στην επόμενη σκηνή...μόλις πέρυσι συνειδητοποίησα ότι μόλις είχε συμβεί το πρώτο μου "εγκεφαλικούλι"..

Για την ιστορία, η πρεμιέρα έγινε, οι κριτικές ήταν καταστροφικές, εκτός από εμένα!.Ήταν παμψηφεί από τις καλύτερες που έχω πάρει στη ζωή μου!!

Με όλες αυτές τις καταγγελίες που βλέπω, σκεπτόμουν ότι εγώ έχω μονο καλά να θυμάμαι..ώσπου σήμερα το πρωί, ανέσυρα αυτή την φριχτη μνήμη, που όπως ανακάλυψα, είχα θάψει πολύ βαθιά μέσα μου και ακόμα και τώρα που την ανέσυρα..τρέμω.. και σκέπτομαι πόσο διαφορετικά θα είχα αντιδράσει αν μου είχε συμβεί λίγο αργότερα..

Μου πέταξε στην πρόβα πάνω μου αναμμένο τσιγάρο, να σιγουρευτεί όπως είπε ότι είμαι τόσο κακός ηθοποιός που δεν...

Δημοσιεύτηκε από Sotiris Skantzikas στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Εγώ δεν είμαι ούτε στην πρώτη γραμμή, ούτε πολύ γνωστός, ούτε καν τηλεοπτικός πια. Ήθελα όμως τελικά να το μοιραστώ, με την προτροπή στους νέους να αντιδρούν σε τέτοιους φρικαλέους ανθρώπους. 

Ήμουν πολύ τυχερός που στη συνέχεια πέρασα υπέροχες στιγμές με σπουδαίους ανθρώπους επί σκηνής. Και όσοι δεν ήταν, τους αντιμετώπισα όπως τους έπρεπε.. ίσως τελικά εκείνη η φριχτη συνεργασία να μου έκανε και ένα καλό..

Αυτά. Να με συγχωρείτε για το ξέσπασμα. υ.γ. Δεν λέω ονόματα γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Εννοείται πως ΔΕΝ αναφέρομαι στον Κιμούλη, μιλώ για άλλη περίπτωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ