Θεσσαλονίκη: Ιερείς θετικοί στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του covid - Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά - Αρκουμανέα (φωτό & βίντεο)

Μέχρι στιγμής είχε εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη μετά και τον συναγερμό που σήμανε όταν εντοπίστηκαν ιερείες θετικοί στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του covid.

Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως έφτασε λίγο πριν τις 3 και μισή το μεσημέρι της Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανεας, που μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η μετάβαση τους κρίθηκε απαραίτητη καθώς νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη μετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Συμεών Μεταλλίδης και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr.

EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα μετάλλαξης σε Διάκους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στη χώρας μας είχε εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Χθες στη Θεσσαλονίκη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 795 που ανακοινώθηκαν συνολικά.

 

Οι δύο άντρες δεν δέχθηκαν να κάνουν καμία δήλωση μπαίνοντας στην Μητρόπολη για την έκτακτη σύσκεψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ