83 ετών σήμερα η πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη - Παρέδωσε τον θρόνο στον γιο της & στην νύφη της Μάξιμα το 2013 (φωτό)

Την χρονιά που πέθανε ο γιος της...

Τα 83 της χρόνια έκλεισε η πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, με μια φωτογραφία της να ανεβαίνει στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Πρόκειται για μια εικόνα στην οποία βλέπουμε την πριγκίπισσα να φορά ένα υπέροχο ανοιχτό γκρι μπλουζάκι και να έχει ένα κολιέ από πέρλες στον λαιμό της.

Γεννημένη στις 31 Ιανουαρίου 1938 η Βεατρίκη ήταν βασίλισσα της Ολλανδίας από τις 30 Απρίλη του 1980 ως και τις 30 Απρίλη του 2013.

Τότε ήταν που πάρεδωσε τον θρόνο στον μεγαλύτερο γιο της βασιλιά Γουλιέλμο - Αλέξανδρο, ο οποίος έχει παντρευτεί την βασίλισσα Μάξιμα.

 

Να σημειωθεί ότι η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο άντρας της πρίγκιπας Κλάους, που πέθανε το 2002, έχουν τρεις γιους. Τον βασιλιά Γουλιέμο Αλέξανδρο, τον πρίγκιπα Φρίζο και τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο.

Ωστόσο ο θάνατος «χτύπησε» την πόρτα της βασιλικής οικογένειας το 2013 όταν ο πρίγκιπας Φρίζο καταπλακώθηκε από μια χινοστιβάδα στις Άλπεις, όπου είχε πάει για σκι.

«Η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς, Γουίλεμ-Αλεξάντερ, ανακοινώνει με μεγάλη του λύπη ότι το πρωί ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο πέθανε στο παλάτι Huis ten Bosch στη Χάγη, σε ηλικία 44 ετών. Πέθανε από επιπλοκές ως αποτέλεσμα έλλειψης οξυγόνου» ανέφερε η ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το παλάτι.

Η ίδια ήταν η πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Βερνάρδου και της πριγκίπισσας Τζουλιάνα. Όταν ήταν δύο ετών η Τζουλιάνα πήρε την Βεατρίκη και την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί γεννήθηκε και η δεύτερη αδελφούλα της, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ενώ έχει ακόμα μια αδελφή την πριγκίπισσα Χριστίνα.

Το 1965 η βασίλισσα Τζουλιάνα ανακοίνωσε ότι η κόρη της παντρεύεται τον πρίγκιπα Κλάους τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από δύο χρόνια σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας το επόμενο έτος.

Το 2013 η βασίλισσα αποσύρθηκε και παρέδωσε τον θρόνο στον γιο της και την νύφη της βασίλισσα Μάξιμα, έχοντας πλέον τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ