"Lady Dior " Η ιστορία μιας θρυλικής τσάντας -Πήρε το όνομα της από τη Λαίδη Νταϊάνα & ήταν η αγαπημένη της (φώτο-βίντεο)

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας λάτρεψε τόσο πολύ την τσάντα που φτιάχτηκε προς τιμήν της που την παρήγγειλε σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της.

Έτος 1955: Το προεδρικό ζεύγος Ζακ και Μπερναντέτ Σιράκ ετοιμάζεται να υποδεχθεί μία σπουδαία επισκέπτρια. Την Λαίδη Νταϊάνα.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας επρόκειτο να επισκεφτούν την έκθεση του Πολ Σεζάν στο Grand Palais στο Παρίσι.

 

 

Για να εντυπωσιάσει την καλεσμένη της η Μπερναντέτ Σιράκ παραγγέλνει κατ΄αποκλειστικότητα μία τσάντα από τον  Dior, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία του γαλλικού οίκου.

 

 

Εμπνευσμένο από την υψηλή ραπτική, το μικρό μαύρο δερμάτινο μοντέλο είναι φτιαγμένο από  το ζαχαροκάλαμο των καρεκλών του Ναπολέοντα ΙΙΙ που ο Christian Dior αγαπούσε ιδιαίτερα και φέρει την ετικέτα του οίκου με τα αρχικά του Dior, σε μεταλλικά γράμματα.

Credits DIOR BAGS HISTORY buro247.sg

 

 

 

 

Δόθηκε αμέσως στην μητέρα των Πρίγκιπα Χάρι και Ουίλιαμ κατά την άφιξη της στα Ιλύσια Πεδία. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

 

 

Η Νταϊάνα Σπένσερ στο μέλλον δεν επρόκειτο ποτέ να αποχωριστεί την αγαπημένη της τσάντα, με την οποία φωτογραφήθηκε πολλές φορές.

 

 

Τον Νοέμβριο του 1995, επισκέφτηκε ένα ορφανοτροφείο στο Μπέρμιγχαμ κρατώντας τη  μικρή τσάντα. Την ίδια τσάντα κρατούσε λίγες εβδομάδες αργότερα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της στην Αργεντινή.

Το 1996 η αγαπημένη της τσάντα ήταν μαζί της στο κόκκινο χαλί του MET Gala.

Photo Credit: @nytimes

 

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας λάτρεψε τόσο πολύ την τσάντα που φτιάχτηκε προς τιμήν της που την παρήγγειλε σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της.


 

 

Χάρη στη μεγάλη φήμη της Λαίδης Νταϊάνα ως "Πρίγκιπισσα της καρδιάς" η τσάντα "Lady Dior" μπήκε γρήγορα στη λίστα με τις εμβληματικές τσάντες της μόδας.

Οι πιο διάσημες γυναίκες του πλανήτη την κρατάνε στα χέρια τους. Ανάμεσα τους η Monica Bellucci, η Carla Bruni και η Kate Moss.

©Fiona Hanson/PA/ABACAPRESS.COM

Μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της , ο κύκλος εργασιών δερμάτινων ειδών Dior έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές.

 

 

Αν και το πρώτο όνομα της ήταν "Chouchou", η "πίστη φίλη" της Lady Diana θα οδηγούσε τον οίκο της Avenue Montaigne να την μετονομάσει "Lady Dior"


 

 

Είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατο της Lady Diana, η αγαπημένη της τσάντα δεν έχει χάσει την αίγλη της και συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα τοπ αξεσουάρ του γαλλικού οίκου, αναφέρει το γαλλικό Elle.

 

Το 2008, ο John Galliano, τότε καλλιτεχνικός διευθυντής της Dior, επέλεξε τη Marion Cotillard για να παρουσιάσει την διάσημη τσάντα  στις επόμενες διαφημιστικές καμπάνιες και σε ταινίες μικρού μήκους.



Για την συλλογή  Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020, η Maria Grazia Chiuri  επανεξετάζει την εμφάνιση της τσάντας  καλύπτοντάς την με ένα σχέδιο από ζαχαροκάλαμο που έγινε εφικτό χάρη στην τεχνική ύφανσης.

 





Στην ίδια συλλογή, η Lady Dior και η "συγγενής" της  η τσάντα Saddle είναι διακοσμημένες με ένα εξαιρετικό φινίρισμα απόλυτης κομψότητας.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ