Αυστραλία: 44χρονος άντρας κολυμπούσε όταν κροκόδειλος άρχισε να τον καταπίνει - Πώς κατάφερε να διαφύγει με δαγκωνιές παντού

Ο διασώστης που τον περιέθαλψε τον θεωρεί έναν εξαιρετικά τυχερό και γενναίο άνθρωπο 

Μάχη για να γλυτώσει το κεφάλι του από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου , έδωσε την Πέμπτη ένας 44χρονος άντρας που δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στη Βόρεια Αυστραλία. Σύμφωνα με τους διασώστες, δήλωσε ότι παρά την τρομαχτική του περιπέτεια θα κολυμπήσει ξανά στο ίδιο σημείο.

Οι αξιωματικοί του τοπικού τμήματος της αστυνομίας δήλωσαν ότι ο άντρας κολυμπούσε στην λίμνη Placid, κοντά στο τουριστικό σημείο του Cairns, όταν τον δάγκωσε ο κροκόδειλος.

"Ένιωσε ένα ξαφνικό χτύπημα και στη συνέχεια πίεση στην κορυφή του κεφαλιού του και κατάλαβε ότι αυτό ήταν κροκόδειλος", ανάφερει ο διασώστης Paul Sweeney, από το Queensland Ambulance Service.

"Έβαλε τα χέρια του στα σαγόνια για να απελευθερώσει το κεφάλι του και όταν το έκανε, άφησε τα σαγόνια να κλείσουν και έτσι παγιδεύτηκε ο αριστερός του δείκτης", συνεχίζει ο διασώστης.

Ο Sweeney δήλωσε  ότι ο άνδρας κολύμπησε μια μεγάλη απόσταση μέχρι την ακτή, καθώς φοβόταν ότι ο κροκόδειλος θα επιστρέψει και στη συνέχεια σύρθηκε στην όχθη, αναφέρει το France24.

Οι διασώστες βρήκαν τον άνδρα να κάθεται σε μια «εξαιρετικά ήρεμη» κατάσταση. Παρότι είχε τρύπες στο κεφάλι, το πρόσωπο, τον ώμο και το χέρι, κατάφερε να διαφύγει, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

"Είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος", δήλωσε ο Sweeney.

Οι κροκόδειλοι αλμυρού νερού είναι γνωστό ότι κατοικούν στην περιοχή, αλλά οι επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες.

Ο Sweeney είπε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Cairns και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

"Είναι ένα πολύ δυνατό άτομο που επέμενε ότι θα επιστρέψει εκεί σύντομα. Έτσι, ένας πιο γενναίος άνδρας από εμένα"

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ