Πέθανε η οσκαρική ηθοποιός Κλόρις Λίτσμαν - Δείτε μια μεγάλη καριέρα σε εικόνες (φώτο)

Ήταν διάσημη για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» και «Η τελευταία παράσταση» (βραβείο Οσκαρ). Επίσης άφησε εποχή με τη συμμετοχή της στην πολύ επιτυχημένη σειρά The Mary Tyler Moore.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Κλόρις Λίτσμαν. Ήταν διάσημη για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» και «Η τελευταία παράσταση» (βραβείο Οσκαρ). Επίσης άφησε εποχή με τη συμμετοχή της στην πολύ επιτυχημένη σειρά The Mary Tyler Moore.

Η μάνατζερ της, Juliet Green, επιβεβαίωσε μιλώντας στο People, ότι η διάσημη ηθοποιός πέθανε την Τετάρτη από φυσικά αίτια.

AP

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συνεργαστώ με την Cloris Leachman, μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της εποχής μας. Δεν υπήρχε καμία σαν την Cloris.

Με μια ματιά είχε την ικανότητα να σας ραγίσει την καρδιά  ή να σας κάνει να γελάσετε μέχρι δακρύων.

AP

Ποτέ δεν ήξερες τι θα έλεγε ή θα έκανε η Κλόρις και το γεγονός ότι ήταν τόσο απρόβλεπτη ήταν μέρος της απαράμιλλης μαγείας της », λέει η Green.

"Αγαπούσε πολύ τα παιδιά και τα εγγόνια της. Ήταν δια βίου χορτοφάγος και φανατική υπερασπιστής  των δικαιωμάτων των ζώων.

Η οικογένεια ζητά να γίνουν δωρεές στο όνομά της στο PETA ή στο " Last Chance for Animals", συνεχίζει η Green.

 

Σύμφωνα με το TMZ, που δημοσίευσε πρώτο την είδηση, η διάσημη ηθοποιός  πέθανε στο σπίτι της στο Encinitas της Καλιφόρνια, έχοντας στο πλευρό της την  κόρη της, Dinah.

Η Λίτσμαν έγινε γνωστή στη δεκαετία του 1970 παίζοντας θαυμάσιους δευτεραγωνιστικούς ρόλους σε διάσημες ταινίες. Για μια από αυτές, την «Τελευταία παράσταση» (1971) του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς κέρδισε το Οσκαρ Β’ ρόλου. Αυτή ήταν και η μοναδική παρουσία της στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

AP

Ενας από τους πιο γνωστούς ρόλους της Λίτσμαν, ήταν εκείνος της Φράου Μπλούχερ στην σατιρική ταινία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» (1974) του Μελ Μπρουκς.

SHUTERSTOCK

Με το αυστηρό, απειλητικό ύφος της και το γεγονός ότι στο άκουσμα και μόνο του ονόματός της, Φράου Μπλούχερ, τα άλογα χλιμίντριζαν από τον τρόμο τους, η Λίτσμαν, αναμφισβήτητα έκλεψε την παράσταση εκείνης της ταινίας, για την οποία υπήρξε υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου.

EVERETT 

Η Κλόρις Λίτσμαν γεννήθηκε στο Ντε Μόιν της Αϊοβα στις 30 Απριλίου του 1926 και σπούδασε δραματικές Τέχνες παίζοντας στο θέατρο της πόλης της προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη όπου το 1948 έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεοπτική σειρά «The Ford Theatre Hour».

Η τηλεόραση θα την κρατούσε για πολλά χρόνια ενεργή και κάποια στιγμή, το 1955, ο Ρόμπερτ Ολντριτς της έδωσε τον επίσης αξιομνημόνευτο ρόλο της ξανθιάς femme fatale στο κλασικό φιλμ νουάρ του «Φίλησέ με, μέχρι θανάτου» που σηματοδοτεί την είσοδο της Λίτσμαν στο σινεμά αλλά και την μετέπειτα, λαμπρή πορεία της.

Το περιοδικό People δημοσίευσε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην μεγάλη καριέρα της σπουδαίας ηθοποιού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ