Η χώρα του ονείρου & των ευκαιριών: Η μαύρη ποιήτρια που είδαμε στην ορκωμοσία Μπάιντεν υπέγραψε με διάσημο πρακτορείο μοντέλων (φωτό)

Eτοιμάζεται να κάνει πασαρέλα...

Την είδαμε στην ορκωμοσία του Νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και εκπλαγήκαμε από την ομορφιά της αλλά και τπ ταλέντο της. 

Ντυμένη στα κίτρινα, η νεαρή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν αιχμαλώτισε το κοινό, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, με τους στίχους της με τους οποίους απηύθυνε έκκληση για ενότητα στις ΗΠΑ.

 

 

 

Δείτε επίσης: Topwoman η Αμάντα Γκόρμαν: Η 22χρονη ποιήτρια προκάλεσε αίσθηση στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν - Τα ελληνικά σκουλαρίκια που φόρεσε (φωτό - βίντεο)

 

Ηλικίας μονάχα 22 ετών, η νεαρή γυναίκα, που κατάγεται από το Λος Άντζελες, απήγγειλε ένα ποίημά της με τίτλο "The hill we climb", μια αναφορά στον λόφο του Καπιτωλίου, όπου υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Το ποίημά της, το οποίο ολοκλήρωσε μετά την επίθεση, αναφέρεται σε μια «δύναμη που θα διαλύσει το έθνος μας, παρά θα το μοιραστεί». «Αυτή η προσπάθεια σχεδόν πέτυχε, όμως αν και η δημοκρατία μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει, δεν μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά».

 

 

Η νεαρή ποιήτρια περιέγραψε τον εαυτό της ως «ένα αδύνατο μαύρο κορίτσι, απόγονη σκλάβων, την οποία μεγάλωσε μια ανύπαντρη μητέρα» και το οποίο βρέθηκε «να απαγγέλει» μπροστά από έναν πρόεδρο.

Η Αμάντα Γκόρμαν κέρδισε το πρώτο βραβείο ποίησης σε ηλικία 16 ετών και της απονεμήθηκε ο τίτλος της «καλύτερης νέαρής ποιήτριας» της χώρας, τρία χρόνια αργότερα, ενώ σπούδαζε κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

 

 

 

 

Απ΄ ότι φαίνεται όμως θα κάνει στροφή στην καριέρα της, αφού υπέγραψε συμφωνία το πρακτορείο μοντέλων των Ζιζέλ και Κέιτ Μος κι ετοιμάζεται να διακριθεί και στις πασαρέλες.

Την Δευτέρα, η 22χρονη απόφοιτος του Χάρβαρντ ολοκλήρωσε μια συμφωνία με το IMG Models, όπως επιβεβαίωσε το πρακτορείο στο CNN.

 

 

 

 

Οι ενδυματολόγοι επικέντρωσαν την προσοχή τους στη νεότερη ποιήτρια που τιμήθηκε με το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Νέου Ποιητή στις ΗΠΑ» και χαίρει θαυμασμού της νέας «Πρώτη Κυρίας» των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ