Η κουζίνα της Πύρνας: Ένα από τα ωραιότερα βιβλία μαγειρικής που διαβάσαμε και θα «εκτελέσουμε» τις συνταγές του (βίντεο)

Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένα πιάτα

Τα τελευταία 20 χρόνια, στην Κουζίνα της Πύρνας, έμπειροι και ανερχόμενοι chef, φίλες μαγείρισσες με ταλέντο και φαντασία, μοιράστηκαν την τέχνη και την αγάπη τους για την καλή κουζίνα, μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής.

Την εξαιρετική αυτή εμπειρία θέλησε η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr), η πολιτιστική εταιρεία με την πολυετή πολιτιστική και κοινωφελή δράση, να μεταφέρει σε ένα καλαίσθητο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.

Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένες συνταγές, ταξινομημένες σε πρώτα και κύρια πιάτα, σε χορτοφαγικά, ψαρικά, σούπες, σαλάτες και λαχταριστά γλυκά.

Συνδυάζονται ελανάλογα με την εποχή, τις διατροφικές συνήθειες, τη διάθεση και την φαντασία του καθενός, σε μπουφέ, σε καθιστό τραπέζι, σε γιορτές.

Στην Κουζίνα της Πύρνας μαγείρεψαν και προσέφεραν συνταγές οι:

οι chef Ανδρέα Λαγός, Μυρσίνη Λαμπράκη, Nικόλας Μπαρτσόκας, Ντίνα Νικολάου, Κατερίνα Ρεμούνδου, Εύη Παπαδοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Χριστόφορος Πέσκιας, Kωνσταντίνα Φάκλαρη, Jean Marie Hoffmann, Dominique Perrot και οι φίλες της Πύρνας Βαλή Μανουηλίδη, Ρενέ Βαρουτσή, Ελένη Δοξιάδη, Luciana Λογαρά, Μαρία Κανέτη, Μαίρη Κίκιζα, Χριστίνα Κοσμοπούλου. Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι της www.louisanikolaidou.com και ο δημιουργικός σχεδιασμός της We Design (www.wedesign.gr).

Το βιβλίο διατίθεται από την Πύρνα (Κοκκιναρά 43 Κηφισιά, info@pyrna.gr, τηλ 2106230913) και από τα βιβλιοπωλεία, μόλις ανοίξουν, στην λιανική τιμή των 42€. Κατά την περίοδο των γιορτών η Πύρνα το προσφέρει προς 38€.

Παραγγελίες με συμπλήρωση της φόρμας bit.ly/ΠΥΡΝΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΒΙΒΛΙΟΥ Πληροφορίες στο site της Πύρνας www.pyrna.gr/news/stin-koyzina-tis-pyrnas και στη σελίδα ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΝΑΣ στο facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΡΝΑ:

Η ΠΥΡΝΑ είναι αστική (μη κερδοσκοπική) πολιτιστική εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία 25 χρόνια, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών.

Στην στέγη της στην Κηφισιά, (και την εποχή της καραντίνας online) γίνονται ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α. Παράλληλα, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr) και στηρίζει ευάλωτες ομάδες με κοινωφελείς δράσεις, κυρίως γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών. Συγκεκριμένα από το 2016 έχει εξοπλίσει οκτώ νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το πρόγραμμα της Πύρνας κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΥΡΝΑ: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, τηλ. 2106230913, email: info@pyrna.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ