6 ιδιότητες των αυθεντικών ανθρώπων - Έχουν ρεαλιστική αντίληψη για την ζωή, Είναι καλόκαρδοι & συμπονετικοί

Γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Η αυθεντικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που σταδιακά εξαφανίζεται. Αυτός ο κόσμος, αυτή η κοινωνία στην οποία ζούμε είναι σκληρή και ψεύτικη.

Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Οι παλιές αρχές που κάποτε όλοι τις εκτιμούσαν και σέβονταν δεν υπάρχουν πλέον. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να είναι εφευρετικοί και δημιουργικοί επειδή βλέπουν πως αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος. Δεν νοιάζονται πλέον να ξεχωρίσουν στο πλήθος. Το να ακολουθήσουν το ρεύμα φαίνεται πιο ασφαλέστερη επιλογή.

Και με στεναχωρεί που το λέω αλλά οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι πολύ σπάνιοι.

Αλλά, τι εννοούμε ακριβώς με το αυθεντικοί άνθρωποι;

Για μένα, αυθεντικότητα είναι να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε αλλάξει. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να εκφραστούν και να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν, επειδή στο τέλος της ημέρας, οι ίδιοι κρίνουν την ζωή τους. Είναι άνθρωποι που ζουν την ζωή τους με τις δικές τους αξίες ανεξάρτητα από το πόσο περίεργες φαίνονται στην μάζα. Η αύρα τους λάμπει με ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Σημαντικότερα, είναι όμορφα και σπάνια πλάσματα που κάνουν αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Συγκεκριμένα,

  1. Έχουν ρεαλιστική αντίληψη για την ζωή. Ξέρουν ακριβώς το που βρίσκονται σε αυτή. Έτσι, γνωρίζουν πλήρως τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Ένα άτομο με αγνή και αυθεντική ψυχή ξέρει ότι η αληθινή ευτυχία της ζωής μπορεί να βρεθεί μόνο στην αποδοχή των αλλαγών. Ζουν την ζωή στο παρόν. Αποδέχονται τις καθημερινές προκλήσεις και μαθαίνουν από αυτές.
  2. Δεν έχουν πρόβλημα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να δείξουν στον κόσμο πως είναι διαφορετικοί. Βασικά, αυτό τους κάνει τόσο ξεχωριστούς. Δεν φοβούνται να είναι μόνοι, εφόσον ακολουθούν την δική τους πορεία στην ζωή και ζουν σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αξίες τους αναφέρει το Awaken.
  3. Είναι καλόκαρδοι και συμπονετικοί. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αγνή ψυχή και αγαπούν να βοηθούν τους άλλους. Είναι η ελπίδα πως αυτός ο κόσμος ίσως τελικά αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι αυτοί που μας υπενθυμίζουν πως η αγάπη υπάρχει.
  4. Γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Αυθεντικότητα σημαίνει ότι αποδέχονται τον εαυτό τους όπως είναι. Δείχνουν στον κόσμο πως είναι υπερήφανοι για την διαφορετικότητα τους. Οι αυθεντικοί άνθρωποι που έχουν αποδεχθεί αυτή την φιλοσοφία δεν έχουν θέμα να αποκαλύψουν τα ελαττώματα τους. Ξέρουν ποιοι είναι. Τιμούν τις μοναδικές ιδιότητες τους. Το να ταιριάξουν με τους υπόλοιπους δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες τους.
  5. Δεν κρίνουν τους άλλους. Ξέρουν πως κάθε ψυχή σε αυτόν τον πλανήτη έχει να εκπληρώσει ένα μοναδικό ταξίδι, ένα συγκεκριμένο σκοπό. Επομένως, δεν χαραμίζουν τον πολύτιμο χρόνο τους κρίνοντας τις επιλογές των άλλων. Οι αυθεντικοί άνθρωποι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ακολουθήσεις την πορεία σου χωρίς να τα παρατήσεις στο πρώτο εμπόδιο. Ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις. Γι αυτό πάντα είναι εκεί να βοηθήσουν αυτούς που το χρειάζονται.
  6. Φροντίζουν τον εαυτό τους συναισθηματικά και σωματικά. Γνωρίζουν πως μόνοι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την ευτυχία και την ευημερία τους. Η φροντίδα και η αγάπη προς τον εαυτό τους είναι πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, γιατί μόνο όταν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά τους άλλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ