56 χρόνια πριν ο γάμος Αλίκης - Δημήτρη: Το νυφικό Givenchy, το ξενοδοχείο Βουζά και η Τζάγκουαρ με το σκασμένο λάστιχο (φωτό)

Ένας γάμος που άφησε εποχή

Στις 18 Ιανουρίου του 1965, πριν από 56 χρόνια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, φορώντας ένα απίθανο Givenchy νυφικό.

Σαν πραγματική σταρ η Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα στο λευκό νυφικό της. Δίπλα της κομψός, ο μεγάλος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram και συγκεκριμένα στον λογαριασμό alikivougiouklaki, η ξανθιά πρωταγωνίστρια έλαμπε ντυμένη νύφη.

Φορούσε ένα μακρύ φόρεμα, ενώ στα μαλλιά της είχε ένα πέπλο, στολισμένο με λουλούδια στην κορυφή. Στα χέρια της κρατούσε την ανθοδέσμη.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από την άλλη σας πραγματικός γόης με μαύρο επίσημο κοστούμι και παπιγιόν.

Νυφικό Givenchy ραμμένο στην Ελλάδα

Το πανέμορφο φόρεμα που διάλεξε να φορέσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν σε σχέδιο του οίκου μόδας Givenchy, ωστόσο είχε ραφτεί στην Ελλάδα από το ραφείο «Νίτσα». 

Αυτό δεν ήταν κάτι περίεργο αφού, υπήρχαν διαπιστευμένα ραφεία τόσο στην χώρα μας , όσου και αλλού τα οποία αναλάμβαναν τα ράψουν ρούχα με βάση τις οδηγίες που τους δίνονταν από τον οίκο μόδας.

Το ξενοδοχείο Βουζά και το σκασμένο λάστιχο της Τζάγκουαρ

Ο γάμος του διάσημου ζευγαριού είχε και μερικά ευτράπελα. Το ζευγάρι θα παντρευόταν στους Δελφούς, ωστόσο την προηγούμενη ημέρα έπαιζαν στο θέατρο και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν μέσα στο βράδυ.

Ξεκίνησαν λοιπόν με διαφορετικά αυτοκίνητα κάνοντας στο ενδιάμεσο μια στάση στη Λιβαδειά. Ωστόσο φεύγοντας ο Παπαμιχαήλ - που οδηγούσε την Τζάγκουαρ της Αλίκης - είχε ένα μικρό «ατύχημα». 

Το λάστιχο έσκασε με αποτέλεσμα το αμάξι να μπει σε ένα χωράφι και το ζευγάρι να φτάσει τελικά ξημερώματα στο ξενοδοχείο Βουζά όπου θα περνούσαν το βράδυ.

Βάσει των όσων γράφτηκαν εκείνη την εποχή η Βουγιουκλάκη έμεινε στην σουίτα που είχε κρατηθεί για το ζευγάρι μαζί με τις ξαδέλφες της ενώ ο Παπαμιχαήλ σο δωμάτιο με τον αριθμό 402.

Στο ξενοδοχείο Βουζά έγινε επίσης και η δεξίωση που είχε έντονο το στοιχείο της παράδοσης αφού είχε κλαρίνα αλλά και αρνιά!

 Τα μέτρα ασφαλείας δε, ήταν δρακόντεια, ενώ το ξενοδοχείο ήταν κλεισμένο όλο αποκλειστικά για το γάμο του διάσημου ζευγαριού.

Ωστόσο συνέβη και κάτι ακόμα στον γάμο τους με την Αλίκη να λέει χρόνια μετά ότι «με έδειρε την πρώτη νύχτα του γάμου».

Φυσικά αυτό αποτέλεσε «τροφή» για τον Τύπο που έκανε λόγο για έναν μεγάλο καβγά. Οι δυο τους πάντως χώρισαν το 1975, όποτε και πήραν διαζύγιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ