Ο πρίγκιπας Χάρι σε μια σπάνια συνέντευξη: Άνοιξε την καρδιά του - Τα social media διαστρεβλώνουν ότι λέω εγώ και η γυναίκα μου Μέγκαν Μαρκλ

Τα βάζει με την παραπληροφόρηση

Μια σπάνια συνέντευξη στο Fast Company έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι που μίλησε μεταξύ άλλων για τα social media, τα επεισόδια στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ αλλά και τον «πόλεμο» που έχει δεχτεί αυτός και η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ.

Ειδικότερα ο Δούκας του Sussex αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην παραπληροφόρηση λέγοντας ότι τα τελευταία «επιτρέπουν τον εξτριμισμό και την βία».

 

 

«Έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η παραπληροφόρηση. Στην Αμερική έγινε μια επίθεση στην Δημοκρατία (με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο) η οποία υποκινήθηκε μέσα από τα social media».

«Είναι σαν μια πλατεία που ο καθένας λέει ότι θέλει» είπε ακόμα ο Χάρι ενώ αναφέρθηκε και στο bullying που έχει δεχτεί η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ.

Η Δούκισσα του Sussex είχε αναφέρει σε συνέντευξή της τον Οκτώβριο στο Teenager Therapy ότι το 2019 ήταν «ο άνθρωπος που δέχτηκε τα περισσότερα troll στον κόσμο».

 

 

Τώρα ο πρίγκιπας Χάρι μιλώντας στο Fast Company τα «έβαλε» με την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι έχει μείνει έκπληκτος με το πως παρουσιάζουν αυτόν και τη  γυναίκα του.

«Η ιστορία μου παρουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, της γυναίκας μου με έναν άλλο τρόπο και η κοινή μας ζωή παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικά» είπε χρακτηριστικά.

«Αυτή η λανθασμένηα αφήγηση είναι τελικά που οδήγησε και σε όλα τα αρνητικά σχόλια και το bullying» πρόσθεσε ακόμα.

 

 

Επίσης ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε και για την «αποχή» του το τελευταίο διάστημα από τα social media. 

«Ξυπνήσαμε μια μέρα και είδαμε τις εφημερίδες του Murdoch να γράφουν ότι παρατήσαμε τα social media. Ήταν κάτι καινούργιο για εμάς δεδομένου ότι ήδη εδώ και 10 μήνες δεν είχαμε κάνει κάποια ανάρτηση»  είπε ο Χάρι ενώ ανέφερε ότι θα επιστρέψουν ότι νιώσουν ότι είναι η στιγμή.

 

 

«Θα επιστρέψουμε στα social media όταν νιώσουμε ότι είναι σωστό για εμάς. Ίσως όταν δούμε ότι γίνεται κάποια κίνηση (από την μεριά των social media και των εταιριών) για αλλαγή. Προς το παρόν βάζουμε την ενέργειά μας στο να μάθουμε πως μπρούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο για να βοηθήσουμε».  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ