Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την Σοφία Μπεκατώρου: Ας σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν για το πότε και ας σκεφτούν το από ποιόν και το γιατί

«Η Σοφία κατονόμασε τον πρωταγωνιστή της»

«Ας σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν για το πότε και ας σκεφτούν το από ποιόν και το γιατί» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαρέβα Μητσοτάκη για την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και τα όσα αποκάλυψε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Ειδικότερα η σύζυγος του πρωθυπουργού μίλησε στα Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη και σχολίασε τα όσα ακούγονται αυτές τις ημέρες γύρω από την υπόθεση που έχει ανοίξει  μετά τα όσα είπε η Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και άλλες αθλήτριεςπου μίλησαν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κ Μητσοτάκη από την αρχή έδειξε την στήριξή της στην αθλήτρια και σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει οποιαδήποτε μορφή βίας.

Τώρα στην δήλωση που έκανε στην Σάσα Σταμάτη η σύζυγος του πρωθυπουργού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Η πράξη της Σοφίας είναι γενναία όχι απλά επειδή κατήγγειλε μία αποτρόπαια πράξη, αλλά επειδή ήξερε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και ένα μέρος της κοινωνίας που προτιμά να αναρωτιέται "γιατί έγινε τώρα η καταγγελία" παρά "γιατί έγινε η αποτρόπαια πράξη"».

«Η Σοφία κατονόμασε τον πρωταγωνιστή της, καταθέτοντας και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν. 

Ας σταματήσουν, λοιπόν, ορισμένοι να μιλούν για το "πότε" και ας σκεφτούν το από "ποιόν" και το "γιατί". Ο καθημερινός πολιτισμός μας θα κάνει ένα βήμα μπροστά όταν το Κράτος Δικαίου θα συμβαδίζει με την ευαισθησία μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ