Ταξίδι στο Σάλτσμπουργκ - Την ''Ρώμη'' των Άλπεων, με την κληρονομιά του Μότσαρτ, τα design ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με αστέρια Michelin! (φωτό)

“Όταν είμαι στο Σάλτσμπουργκ, ανακαλύπτω συνεχώς κάτι καινούργιο να με ευχαριστήσει”, έγραφε ο 25χρονος Μότσαρτ στον πατέρα του από τη Βιέννη. Την άποψη αυτή δεν άργησαν να ασπαστούν οι Αυστριακοί φοιτητές και οι Ιταλοί επισκέπτες που αρνούνται να εγκαταλείψουν την πόλη που θυμίζει αλπική Ρώμη. Εδώ, η κληρονομιά του Μότσαρτ μπλέκεται με design ξενοδοχεία και εστιατόρια με αστέρια Michelin. “Σε αυτά ακριβώς τα τραπεζάκια ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον θρύλο η “αγοραπωλησία” της ψυχής του Φάουστ στον Μεφιστοφελή”, μου λέει σχεδόν συνωμοτικά ο Klemens καθώς περνάμε έξω από το Stifskeller St. Peter.

“Όταν είμαι στο Σάλτσμπουργκ, ανακαλύπτω συνεχώς κάτι καινούργιο να με ευχαριστήσει”, έγραφε ο 25χρονος Μότσαρτ στον πατέρα του από τη Βιέννη. Την άποψη αυτή δεν άργησαν να ασπαστούν οι Αυστριακοί φοιτητές και οι Ιταλοί επισκέπτες που αρνούνται να εγκαταλείψουν την πόλη που θυμίζει αλπική Ρώμη. Εδώ, η κληρονομιά του Μότσαρτ μπλέκεται με design ξενοδοχεία και εστιατόρια με αστέρια Michelin. “Σε αυτά ακριβώς τα τραπεζάκια ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον θρύλο η “αγοραπωλησία” της ψυχής του Φάουστ στον Μεφιστοφελή”, μου λέει σχεδόν συνωμοτικά ο Klemens καθώς περνάμε έξω από το Stifskeller St. Peter.

 

 Είμαστε περικυκλωμένοι από εκκλησίες: του Αγίου Πέτρου, την φραγκισκανική και τον καθεδρικό. Στο εστιατόριο που λειτουργεί συνεχώς πάνω από 1.200 χρόνια, λέγεται πως έκανε στάση για φαγητό ο Καρλομάγνος με λίγους έμπιστους ακολούθους. Σήμερα, τουρίστες και ντόπιοι κονταροχτυπιούνται για ένα πιάτο αγριόχοιρο και ψητό χοιρινό με ξινολάχανο. O Klemens με υποδέχεται για δεύτερη φορά στο διαμέρισμά του στην παλιά πόλη. Ο ίδιος άφησε την Βιέννη για να σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία πριν από δέκα χρόνια και δεν επέστρεψε ποτέ. Τον κέρδισε το Σάλτσμπουργκ όπως και τόσους άλλους φοιτητές που, όταν τελειώνουν οι παραδόσεις στα τρία πανεπιστήμια της πόλης, κάνουν κατάληψη στα café για ζεστή σοκολάτα, στρούντελ μήλου με κανέλα και, αργότερα, παγωμένη αυστριακή μπίρα Stiegl.



Δείτε την συνέχεια στο arttravel.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ