Τα υπέροχα παλιά αρχοντικά της Ιταλίας - Η μεγαλοπρέπεια της "ξεχασμένης" αρχιτεκτονικής σε 32 συγκλονιστικές φώτο

Εγκαταλελειμμένα  κτήρια μοναδικής ομορφιάς 

Παλιά αρχοντικά, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, νοσοκομεία, άσυλα ,ναοί, θέατρα , απεικονίζονται στις φωτογραφίες που τράβηξε η Janine Pendleton στην Ιταλία.

Κοινό χαρακτηριστικό σε όλα: Είναι μοναδικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς εγκαταλελειμμένα  κτήρια .

Ονομάζομαι Janine Pendleton και  είμαι εξερευνητής του χαμένου και ξεχασμένου κόσμου. Ταξιδεύω στον κόσμο αναζητώντας εκπληκτικά εγκαταλελειμμένα κτήρια και τα φωτογραφίζω για να τα γνωρίσει ο κόσμος.

Υπάρχει τόση ομορφιά σε αυτά τα κάποτε κατοικημένα μέρη που τώρα βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες σκοτεινά και καλύπτονται από τη σκόνη του χρόνου.

Το καλοκαίρι του 2018, ξεκίνησα ένα υπέροχο  ταξίδι. Ζω στην Αγγλία, όπου ο υγρός και μουντός καιρός είναι βασικό χαρακτηριστικό. Η ιδέα να περάσω το καλοκαίρι στη Βόρεια Ιταλία ήταν για μένα ένα όνειρο.

Έτσι ξεκίνησα ένα επικό οδικό ταξίδι αναζητώντας ήλιο και όμορφα, κομψά ερείπια.

Πέρασα 10 ημέρες στην Ιταλία ως μέρος ενός οδικού ταξιδιού που περιλάμβανε επίσης τη νότια Γαλλία καθώς και το Βέλγιο.

Εξερεύνησα 37 καταπληκτικά εγκαταλειμμένα ιταλικά , πολυτελή κτήρια .

Η φωτογραφική μου μηχανή  χρησιμοποιήθηκε τόισο πολύ που  κακοποιήθηκε, τραβώντας  περισσότερες από 500 φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου.

Το οδικό ταξίδι είχε διαδρομή  πάνω από 2000 μίλια, καλύπτοντας το  μισό της βόρειας  Ιταλίας.

Περιπλανήθηκα  σε όλη τη βόρεια Ιταλία,εξερευνώντας  την ύπαιθρο και τις πόλεις για αποσυντεθειμένη ομορφιά. Ο στόχος μου ήταν να προσθέσω όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στο χάρτη διαδρομής μου.

Εξερεύνησα πολλές υπέροχες ιταλικές βίλες, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα από τα ερείπια έως τα  ανεξερεύνητα κτήρια .

Έχω δει όλες  τις βιομηχανικές τοποθεσίες, γεμάτες με σκουριασμένα μηχανήματα. Εξερεύνησα επίσης τους σκοτεινούς διαδρόμους πολλών «Manicomio»: ιταλικά άσυλα που είναι λείψανα παρωχημένων στάσεων απέναντι στη θεραπεία ψυχικής υγείας.

Εξερεύνησα ακόμα  εκκλησίες, σταθμούς τραμ, ξενοδοχεία, θέατρα, σανατόρια και σχολεία, λέει η Janine Pendleton μιλώντας για τη δουλειά της στο Bored Panda.

Μία από τις πιο αξέχαστες εξερευνήσεις πραγματοποιήθηκε στους μοναχικούς διαδρόμους ενός εγκαταλελειμμένου ασύλου. Ο ήλιος δύει γρήγορα, και η εξερεύνησή μου ήταν ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο καθώς το φως εξαφανίστηκε.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ