Vintage Pics: Το στυλ των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ - Από την Ρούσβελτ & την Αϊζενχάουερ στις Κένεντι, Νίξον, Ρήγκαν, Μπους, & την Μισέλ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις που έμειναν στην ιστορία 

Πολύ πριν τις παγκόσμιες Πανδημίες, και τους εγχώριους τρομοκράτες, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των Η.Π.Α, ήταν και παραμένει ένα γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Helen Herron Taft-1909

Το νέο ξεκίνημα ενός καινούργιου ή επανεκλεγμένου "Πλανητάρχη", συνοδεύεται από πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές μόδας. Μας έρχεται στο μυαλό η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια και το λεοπάρ παλτό της Kellyanne Conway.

Mary Todd Lincoln in 1861

Στο πέρασμα των χρόνων οι "Πρώτες Κυρίες" για τη μεγάλη μέρα επέλεγαν επώνυμα ρούχα που στόχο είχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Μεγάλα καπέλα, εντυπωσιακά σύνολα, υπέροχα φορέματα και όμορφα παλτό πρωταγωνιστούσαν πάντα στην τελετή της ορκωμοσίας .

Τζάκι Κέννεντυ

Οι στυλιστικές επιλογές της Μισέλ Ομπάμα στις τελετές ορκωμοσίας παραμένουν αξέχαστες , ενώ η εμφάνιση της Τζάκι Κένεντι την αντίστοιχη μέρα έμεινε στην ιστορία αναφέρει η αμερικάνικη Huffpost στο αφιέρωμα της.

Μισέλ Ομπάμα 

Λίγο μετά την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν με το outfit στους τόνους του γαλάζιου της συζύγου του, Τζιλ, δείτε τις εμφανίσεις όλων των Πρώτων Κυριών της Αμερικής από την Χέλεν Χέρρον Ταφτ το 1909 μέχρι την  Έλινορ Ρούσβελτ  και από την Χίλαρι Κλίντον μέχρι την Μελάνια Τραμπ

Μελάνια Τραμπ 

Σε παρόμοιο αφιέρωμα η αμερικάνικη Vogue παρουσιάζει τα εντυπωσιακά φορέματα που φορούσαν οι Πρώτες Κυρίες στις δεξιώσεις που ακολουθούσαν την τελετή της ορκωμοσίας.  

Lady Bird Johnson-Lyndon Johnson

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ